Acasă Actualitate De miercuri se deschid programările pentru etapa a III-a de vaccinare în...

De miercuri se deschid programările pentru etapa a III-a de vaccinare în Timișoara și alte șase municipii cu rate de peste 4,5. Va fi folosit exclusiv vaccinul produs de AstraZeneca

618
DISTRIBUIȚI

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că de miercuri, 10 martie, s-au deschis programările din etapa a III-a de vaccinare, cea destinată populației generale, în municipiile în care rata de infectare pe ultimele 14 zile a depășit pragul de 4,5 cazuri la mia de locuitori. Vaccinarea propriu-zisă va începe pe 15 martie.

Orașele avute în vedere, împreună cu numărul de fluxuri alocate, sunt: Alba Iulia (2) – județul Alba, municipiul Brașov (6) și localitatea Sâmpetru (1) – județul Brașov, municipiul Cluj-Napoca (13) – județul Cluj, municipiul Petroșani (2) – județul Hunedoara, municipiul Zalău (2) – județul Sălaj și municipiul Timișoara (14) – județul Timiș. În Timișoara și zona limitrofă, noile fluxuri sunt: opt la Casa Tineretului, două la ISHO, două la STPT, unul la Giroc si unul la Moșnița Nouă.

„Începând de astăzi, 10 martie, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), iar vaccinarea propriu-zisă se va realiza începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform prevederilor HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 pentru modificarea și completarea HG 1.031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Reamintim faptul că listele de așteptare vor deveni operaționale la data de 15 martie a.c. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei informatice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25”, transmite CNCAV.

Comentarii

comentarii