Acasă Administraţie ”De unde vine apa de la robinet?” – lecții de educație ecologică,...

”De unde vine apa de la robinet?” – lecții de educație ecologică, la Școala din Jimbolia și la Liceul din Deta

DISTRIBUIȚI

Aquatim se află într-o colaborare fericită, de câțiva ani, cu mediul educațional din Timișoara și județ, în cadrul proiectului Amicii Apei și nu numai.

Crenguța Radosav, Aquatim, a explicat că pe baza parteneriatelor încheiate cu numeroase grădinițe, școli, licee și facultăți, Aquatim desfășoară campanii de conștientizare în rândul elevilor și studenților, respectiv de promovare a investițiilor derulate în zonă, trecute, prezente și de perspectivă imediată. Spre exemplu, elevii află detalii importante ale proiectului regional de investiții pentru lucrări de infrastructură de mediu- în cuantum de 180 milioane de euro, din care circa 49 milioane de euro urmează să fie alocaţi pentru municipiul Timişoara – și, concret, detalii despre investițiile pe POIM aferente perioadei 2014-2020: rețele noi de distribuție apă potabilă, inclusiv conducte de transport, pe 330 km și reabilitare rețele de distribuție apă potabilă, inclusiv conducte de transport, pe 127 km. Amicii Apei promovează şi investiţiile derulate de Aquatim SA în sectorul apă din  judeţul Timiş, din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene, prin proiectul ”Fazarea Proiectului Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș” .

Recent, Aquatim și Școala Gimnazială  din Jimbolia, respectiv Liceul Tehnologic „Sfântu Nicolae” din Deta, în calitate de parteneri, au concretizat firesc două evenimente educative, desfășurate în cele două școli, în contextul marcării Zilei Mondiale a Mediului.

Elevilor li s-au predat lecții despre apă și educație ecologică și li s-a vorbit despre importanţa protejării resurselor de apă, prin susținerea de prezentări power point –”De unde vine apa de la robinet?” – destinate elevilor din clasele I – IV, dar și detalii concrete legate de proiect, destinate celor mari, de liceu. Scopul prezentărilor este evident: educarea copiilor și tinerilor cu privire la tematica generală a Zilei Mondiale a Mediului, economisirea resursei de apă acasă și nu numai, precum și familiarizarea publicului tânăr cu privire la activitatea de bază a societății Aquatim și a procesului de tratare a apei.

Aquatim a oferit, în cadrul celor două lecții, materiale informative şi promoţionale și a avut plăcuta surpriză să constate un interes major al copiilor participanți, cu momente interactive, în care s-au pus întrebări interesante și s-a vorbit mult pe teme de apă și canalizare, dar și de ecologie –a explicat Crenguța Radosav, Aquatim.

 

Comentarii

comentarii