Acasă Actualitate DENT – metode noi pentru medicii dentişti şi mai puţină durere pentru...

DENT – metode noi pentru medicii dentişti şi mai puţină durere pentru pacienţi

DISTRIBUIȚI

dentCând e vorba de mersul la dentist, mulţi pacienţi dau înapoi. Pe toţi îi sperie mersul la doctor şi ce o să se întâmple acolo. Acum, însă, vizita la dentist devine mai simplă şi fără dureri, datorită noilor metode care la-au fost prezentate medicilor în cadrul programului DENT – Dinamism, Eficienţă şi Noi Tehnologii în Tehnica Dentară.

“Ştim cât de supărătoare este metoda de amprentare clasică a dintelui, nu este cel mai plăcut moment pe scaunul stomatologic. Există acum posibilitatea scanării, realizării unei amprente optice, este eliminat în acest fel în totalitate materialul folosit. Această scanare este prelucrată ulterior cu ajutorul unui software specializat de către medicul stomatolog, în prezenţa pacientului, şi poate să fie făcut designul coroanei dentare la o faţetă, la o obturaţie şi ulterior cu ajutorul unui centru de frezare, adică o maşină de frezare care se află tot în cabinetul medicului stomatolog, Se poate freza din diferite cuburi de ceramică ceea ce este nevoie. În acest fel se scurtează foarte mult timpul de realizare a unei astfel de lucrări, nu mai vorbim de zile, ci de ore, trauma pacientului este mai mică, iar uneori şi preţul de cost este mai mic, precizia este mult îmbunătăţită”, spune doctor Florin Lăzărescu, managerul proiectului. Aceste noutăţi şi altele au fost prezentate pe parcursul programului DENT.

3.900 de participanţi la proiect

O altă noutate ar fi ultilizarea Computer Tomografului în medicina dentară, care a cunoscut o evoluţie spectaculoasă, această tehnologie are aplicabilitate în implantologie, în chirurgie, fiind de neconceput realizarea unei proceduri chirurgicale fără o analiză a Computer Tomografului. „Apariţia acestui proiect a reprezentat un pionierat în  medicina dentară din România. Acum avem peste 3.900 de participanţi, 40 la sută din numărul total al medicilor dentişti activi din România. Ne-am propus să creştem comeptitivitatea medicilor dentiţşti din România prin crearea uni centru în cadrul Societăţii de Stomatologie Estetică din România (SSER). Au avut loc cursuri şi manifestări dedicate medicilor dentişti. Am reuşit să edităm un număr de 12 reviste şi 10.000 de exemplare ale unei cărţi – Incursiune în Estetica Dentară, care a fost distribuită în mod gratuit tuturor medicilor dentişti din România”, spune Lazărescu.

Au participat 400-500 de medici din vestul ţării

Au fost tipărite cinci ghiduri, de ortodonţie, estetică şi altele. Cursurile organizate de către SSER vor continua. „Au participat 400-500 de medici din vestul ţării la cursurile cu invitaţi de anvergură. Au participat în mod deosebit tineri absolvenţi la cursuri pe diferite teme care s-au desfăşurat în Timişoara”, spune conf. dr. Anca Vâlceanu. „A existat o echipă extraordinară, fără de care lcururile nu au putut merge mai departe. Ţinta iniţială a proiectului a fost ca aceşti oameni să fie conectaţi la nişte lucruri foarte la zi. E normal ca medicii să fie pregătiţi să răspundă acestor cerinţe. Proiectul aşa a fost gândit – prin şi pentru oameni. Nu cred că ne vom opri cu activitatea societăţii aici, vom încerca să continuăm pe direcţiile pe care le avem la dispoziţie”, a declarat prof. univ. dr. Constantin Varlan.

Comentarii

comentarii