Acasă Actualitate Deputatul Marilen Pirtea și noul primar al Lugojului, Claudiu Buciu, dezbatere pe...

Deputatul Marilen Pirtea și noul primar al Lugojului, Claudiu Buciu, dezbatere pe tema modernizării municipiului

798
DISTRIBUIȚI

Marilen Pirtea, vicepreședintele liberal al Camerei Deputaților și rectorul universității de Vest, și Claudiu Buciu, noul primar al Lugojului, au organizat, luni dimineață, dezbaterea „Relansarea vieții publice și modernizarea Lugojului prin preocupări concertate către susținerea potențialului cultural și educațional al municipiului Lugoj”. Au fost prezenți profesioniști din educația universitară și preuniversitară, dar și cunoscuți oameni de cultură timișeni.

Buciu și Pirtea au căzut de acord: relansarea orașului trebuie să fie făcute prin mijloacele „calde” ale educației și culturii. „Cred că aceasta este una dintre cele mai importante resurse ale Lugojului, căci municipiul de pe Timiș este binecunoscut ca un centru al culturii și educației bănățene, al cărui potențial merită susținut, mai ales că, din păcate, ultimii ani au fost dominați de stagnare și blazare”, a spus Pirtea.

Pirtea speră că noul primar, noul Consiliu Local, noul Consiliu Județean, dar mai ales oamenii din cultura și învățământul lugojean, cu implicarea Ministerului Culturii, „mai ales după formarea viitorul guvern liberal care se va constitui după alegerile din 6 decembrie 2020”, vor relansa și dezvolta Timișul, cultural și educațional, prin fructificarea potențialului semnificativ al Lugojului, „un centru reprezentativ al culturii central-europene”.

„Liberalii din Timiș formează o echipă puternică, perseverentă, cu oameni care aduc plus-valoare, care se vor concentra asupra nevoilor Lugojului. Dintre ei, sunt prezenți la această dezbatere, dând curs invitației mele, promițând astfel că se vor implica pentru viitorul cultural al acestui oraș, personalități precum Excelența Sa, domnul ambasador Vasile Popovici, domnul Marin Popescu, Inspector Școlar General al ISJ Timiș,  domnul profesor Sorin Predescu, dar și alți oameni de cultură și educație din Lugoj și din regiunea de vest a țării.

Reușim împreună, cu siguranță, cu încredere și cu deschidere către valorile autentice, pentru Timișul european!”, a încheiat rectorul Universității de Vest.

Comentarii

comentarii