Acasă Administraţie Deși la nivel național se discută despre fuziune, la Uivar PMP și...

Deși la nivel național se discută despre fuziune, la Uivar PMP și PNL se ceartă pe posturi de conducere

DISTRIBUIȚI

Vineri, 25 februarie, Consiliul Local Uivar a decis schimbarea viceprimarului liberal al comunei, Augustin Federiga. PNL anunță că va ataca hotărârea în instanță, atât prin organizația județeană, cât și prin cea locală. Liberalii consideră că schimbarea este, la prima vedere, nejustificată.

Tot aceștia, însă, susțin că primarului PMP Bogdan-Gheorghe Săvulescu îi este frică de concurența pe care i-o face Federiga prin activitatea de care a dat dovadă ca viceprimar. Tot vineri, în fața primăriei s-au strâns aproximativ 100 de persoane care îl susțineau pe viceprimar și strângeau semnături pentru demiterea primarului.

„Oamenii sunt revoltați deoarece liberalul a fost schimbat fără a se expune o motivație clară asupra deciziei. Ei strâng semnături și pentru demiterea primarului PMP care a girat modificările din administrația comunei. PNL Timiș îl susține în continuare pe Augustin Federiga pentru funcția de viceprimar și considerăm că schimbarea este total nejustificată în condițiile în care colegul nostru este activ, interesat de problemele cetățenilor și este apreciat de comunitate.

Credem că scopul primarului PMP din Uivar a fost de a cenzura activitățile liberalului dedicat administrației și cetățenilor. Situația este cu atât mai surprinzătoare cu cât, la nivel național, sunt discuții de fuziune între PMP și PNL, iar în Timiș exista o colaborare bună cu administrația județului pentru rezolvarea solicitărilor comunității. Considerând că nu s-a respectat legea și nu sunt motive justificate pentru schimbare din funcție, Augustin Federiga, susținut și de organizația PNL Uivar, dar și de PNL Timiș, va ataca în instanță decizia Consiliului Local. Suntem convinși că se va face dreptate, iar Augustin Federiga va reveni în funcția de pe care s-a dorit să fie îndepărtat pentru a nu face concurență primarului”, transmit reprezentanții PNL Timiș.

Comentarii

comentarii