Acasă Administraţie Deși nu a făcut nimic ilegal, primarul oraşului Buziaş a returnat banii...

Deși nu a făcut nimic ilegal, primarul oraşului Buziaş a returnat banii cheltuiţi din bugetul local pe un curs de perfecţionare la Mamaia

3685
DISTRIBUIȚI

Primarul oraşului Buziaş din judeţul Timiş, Sorin Munteanu, a returnat bugetului local suma de 5.883,33 lei, cheltuită în această vară pe un curs de perfecţionare la Mamaia, după ce în presă a apărut un articol pe această temă.

Primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu, a postat o fotografie pe contul personal de Facebook cu dovada plăţii către bugetul local a sumei de 5.883,33 lei, bani care au fost cheltuiţi de la bugetul local pentru un curs de perfecţionare care a avut loc în această vară, la Mamaia.

”În conformitate cu prevederile legii aleşilor locali, «Art. 41. – Aleşii locali beneficiază de plata cursurilor de pregătire, formare şi perfecţionare profesională organizate de instituţii specializate, în decursul mandatului, conform hotărârii consiliului local sau judeţean», sume cuprinse şi aprobate în bugetul anual, drept pentru care, toţi funcţionarii publici din primărie au fost înscrişi, pe specializări, la aceste cursuri”, a scris Sorin Munteanu pe Facebook.

El a precizat că toate achiziţiile pentru cursurile de perfecţionare au fost făcute prin Serviciul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), însă, cu toate acestea, a decis să returneze banii.

”Toate achiziţiile pentru cursuri, au fost făcute pe SEAP, total transparent, şi ele fac obiectul controlului Curtii de Conturi! Cu toate acestea, am hotărat şi am considerat că e mai bine pentru familia mea, să returnez banii pe curs şi au fost încasaţi cu chitanta nr. 175/11.09.2017”, a mai scris Sorin Munteanu.

Primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu a participat la cursuri de perfecţionare la Mamaia în perioada 23-30 iunie.

Presa locală a scris, luni, că primarul Sorin Munteanu a participat la un curs de perfecţionare la Mamaia, plătit din bani publici. Jurnaliştii afirmau că primarul a fost însoţit de familie, însă edilul a precizat că pentru însoţitorii săi sejurul a fost plătit din buzunarul propriu.

Comentarii

comentarii