Acasă Eveniment Detalii șocante! Copilul de 16 ani din Biled, omorât de indolența dispecerului...

Detalii șocante! Copilul de 16 ani din Biled, omorât de indolența dispecerului de la 112, care a crezut că e o glumă

DISTRIBUIȚI

Detalii șocante în cazul copilul de 16 ani din Biled, care a murit pe terenul de fotbal, după ce a suferit un infarct.

Băiatul putea fi salvat dacă ambulanța ar fi intervenit la timp. Însă, dispecerul de la 112 a crezut că este o glumă, așa că a refuzat să trimită un echipaj. Abia după mai multe apeluri repetate, o ambulanță, fără medic, a fost trimisă la fața locului.

în 26 februarie 2024, băiatul de numai 16 ani a picat secerat la pământ în timpul meciului de fotbal. Colegii acestuia au sunat imediat la 112 însă operatoarea a crezut că cei mici au făcut o glumă și nu a luat în considerare apelul.

A fost nevoie de un al doilea apel, făcut după câteva minute de un adult pentru ca cei de la 112 să trimită o ambulanță. Totul a durat mai bine de 10 minute, timp care ar fi putut face diferența între viață și moartea în cazul infarctului suferit de copil.

Și mai revoltător este faptul că, deși operatoarea fusese informată despre faptul că adolescentul fusese operat pe inimă în trecut și acum făcuse infarct, ambulanța trimisă la fața locului nu avea medic.

Echipajul SMURD cu medic, de la Timișoara, a ajuns la 25 de minute după alerta inițială. După încă o oră și jumătate a fost trimis și un elicopter SMURD, care l-a dus la Timișoara unde copilul a murit.

Polițiștul a trimis victima la culcare

Cazul de la Biled este similar celui de la Sânandrei. Bărbatul decapitat cu drujba pe 31 ianuarie 2019 a sunat disperat la numărul unic de urgenţă 112 şi a cerut ajutorul poliţiştilor, după ce criminalul înarmat cu o drujbă a început să îi taie uşa de la intrare. Apelul lui a fost redirecţionat către un poliţist care i-a spus victimei să se culce, spunând că sunetul de drujbă se aude, cel mai probabil, de la un vecin care taie lemne.

Agentul de poliţie a fost cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu, dar la data de 18.04.2022, s-a dispus clasarea cauzei.

Comentarii

comentarii