Acasă Actualitate Dezbatere pe regulamentul de avizare a teraselor din Timișoara, cel „total nepotrivit...

Dezbatere pe regulamentul de avizare a teraselor din Timișoara, cel „total nepotrivit pentru oraș care se dorește turistic”

DISTRIBUIȚI

Regulamentul de avizare a teraselor din Timișoara intră în dezbatere publică, anunță reprezentanții primăriei. Este vorba despre regulamentul despre care Patricia Bociu, „gazdă” a locurilor Zai și președinte al Asociației Uniunea Gazdelor Bănățene, spunea că este „încărcat de rigiditate, este lipsit de viziune, total nepotrivit pentru un oraș care se dorește turistic sau, chiar mai mult decât atât, Capitala Culturii”.

Dezbaterea va avea loc joi, 19.05.2022, ora 17. Ca de obicei, se organizează atât fizic, în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara, bd. CD Loga nr. 1, et. 1, cât și online, prin platforma online ZOOM. Sugestiile, propunerile și opiniile pot fi atât trimise în scris, cât și prezentate verbal. În ambele cazuri, trebuie urmate anumite proceduri:

„Pentru transmiterea propunerilor, sugestiilor sau opiniilor cu privire la proiectul de hotărâre supus dezbaterii, cetățenii interesați se pot adresa în scris Direcției Secretariat General – Serviciul Administrație Locală sau în format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro, până la data de 18.05.2022, ora 15.

Persoanele care doresc să participe online la dezbatere, vor anunța până cel târziu în data de 18.05.2022, ora 15,  intenția de participare și, totodată, vor transmite opiniile pe care urmează să le punã în discuție, la adresa de e-mail de mai sus, unde vor preciza: numele, numărul de telefon, adresa de e-mail pentru transmiterea invitației online în vederea participării la ședință prin  intermediul platformei online.

Participanții la dezbatere care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotãrâre.  Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de 3 minute pentru fiecare participant”.

Vă amintim că Patricia Bociu se plângea atât de „viciile de formă”, cât și de cele „de conținut”. Printre altele, aceasta a găsit câteva neclarități cel mai probabil rezultate ale „copy-paste”-ului din fostul regulament, dar și prevederi „discutabile” legate de estetică și funcționalitate. De exemplu, în anumite cazuri, felul în care trebuie amplasate umbrelele ar face ca eventuala apă de ploaie să se scurgă direct în capul clienților.

Proiectul poate fi consultat aici: https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=817E570B2FE87C63C225883100487772.

Comentarii

comentarii