Acasă Actualitate „Digitalizare” la Timișoara, sub administrația Fritz: comercianții de mărțișoare s-au înghesuit și...

„Digitalizare” la Timișoara, sub administrația Fritz: comercianții de mărțișoare s-au înghesuit și în acest an la camera 12

DISTRIBUIȚI

Joi, 17 februarie, Primăria Timișoara a deschis înscrierile pentru comercianții de mărțișoare care doresc să ocupe unul dintre cele 310 amplasamente disponibile în perioada 26 februarie – 2 martie. Deși, teoretic, înscrierile se pot face și online, timișorenii care doresc să ocupe aceste spații s-au aglomerat de la primele ore tot la camera 12, unde pot fi depuse dosarele și în mod fizic. Cererile și documentele necesare au putut fi depuse începând cu ora 08.30.

În 2021, aglomerația se datora faptului că au fost numai două zile de preluarea a cererilor. În acest an, situația a fost cauzată de faptul că „amplasamentele se atribuie în limita numărului de locuri stabilite şi în ordinea cererilor înregistrate la ghişeu”, după cum anunțau reprezentanții primăriei.

Primăria a pregătit 310 amplasamente în 23 de locații, o creștere de la 305 amplasamente în 21 de locații, câte erau anul trecut. Două dintre cele 23 de locații, cele din Piața Victoriei și Piața Libertății, vor fi, totuși, rezervate exclusiv artiștilor. Vorbim de 50 de astfel de amplasamente. În rest, se păstrează cam aceleași locații de anul trecut, cu standuri disponibile atât în piețele mai importante din oraș, cât și în cele mai mari intersecții.

Pentru a primi un amplasament, comercianții trebuie să plătească 95 sau 105 lei, după cum urmează: 69 de lei pentru „taxa de autorizare”, 6 lei pentru „taxa de imprimat” și 20 sau 30 de lei pentru „taxa de ocupare a domeniului public”, în funcție de locația alocată. Fiecare spațiu are doi metri pătrați. Și în acest an, comercianții au obligațiile de a asigura salubrizarea amplasamentului, de a nu ceda spațiul unei alte persoane, de a respecta măsurile fiscale, de a nu comercializa alte produse decât cele menționate în aviz, dar și de a respecta măsurile de prevenire a transmiterii COVID-19.


 

Comentarii

comentarii