Acasă Administraţie Discuții în cadrul Comisiei Mixte Guvernamentale Româno – Germane. Prefectul de...

Discuții în cadrul Comisiei Mixte Guvernamentale Româno – Germane. Prefectul de Timiș a prezentat situația din Timiș

1724
DISTRIBUIȚI

Luni, în cadrul dezbaterilor  Comisiei Mixte Guvernamentale Româno – Germane pentru probleme ale etnicilor germani din România, Prefectul de Timiș, Liliana Oneț, a discutat despre valoarea investițiilor germane în economia județului. Oficialul le-a transmis celor cu care s-a conversat în sistem de videoconferință că sunt aproape 800 de asemenea firme cu capital german, care au creat peste 50.000 de slujbe.

Pe lângă această abordare, s-au mai discutat și probleme legate de colaborarea în domeniul cultural, și la nivelul administrației publice. În ceea ce privește educația, prefectul Liliana Oneț a precizat  faptul că ”în județul Timiș se asigură posibilitatea studierii în limba germană, de la grădiniță până la studiile universitare”.

„Investiţiile germane reprezintă o componentă foarte importantă în economia românească, dar și în economia județului Timiș. Astfel la sfârșitul lunii august 2020 la Oficiul Registrului Comerțului în județul Timiș erau înregistrate 768 societăţi comerciale cu capital integral german, investițiile germane ocupând astfel locul al doilea ca număr.  Societățile comerciale germane din județul Timiș au creat un număr mare de locuri de muncă, în prezent acestea având peste 50.000 de angajați, inclusiv în domenii de vârf, tehnologia informațiilor, inovare și cercetare dezvoltare”, a subliniat Oneț.

 “În încheiere doresc să subliniez faptul că, cei 28 de ani de colaborare în baza Tratatului dintre România şi Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa, au fost pentru judeţul Timiş, 28 de ani de prietenie, cooperare şi încredere reciprocă în tot ceea ce a întreprins pentru minoritatea germană, împreună cu minoritatea germană şi cu partenerii germani”, a afirmat prefectul județului Timiș.

La final a avut loc semnarea Protocolului Comun de către doamna Iulia Matei, secretar de stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României și domnul Bernd Fabritius, Însărcinat al Guvernului Federal pentru problemele imigranților de origine germană și minorități naționale.

Comentarii

comentarii