Acasă Actualitate Disney Junior se lansează în România

Disney Junior se lansează în România

DISTRIBUIȚI

Disney a anunţat lansarea Disney Junior, un nou canal multiplatforma pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 7 ani şi familiile acestora, găzduit în România de RCS & RDS începând cu 1 martie 2012. 

Disney Junior va emite zilnic şi va deveni casa personajelor preferate din serialele îndrăgite de la Disney, cum ar fi Clubul lui Mickey Mouse, Moto-animăluţele din junglă, Manny Iscusitul, Agent Special Oso, dar şi seriale noi, precum Jake şi Piraţii din Ţara de Nicăieri şi Aventurile Zânelor Disney. Lansarea Disney Junior este următorul pas din strategia globală a Disney pentru preşcolari şi continuă succesul blocului de programe pentru juniori, care a fost lansat în România pe Disney Channel în 2009. 

”Disney Junior combina moştenirea fără egal de poveşti clasice de la Walt Disney, cu personaje îndrăgite, muzică antrenantă şi învăţare prin joc pentru a oferi o experienţă perfectă de vizionare atât pentru copii, cât şi pentru familiile acestora. Canalul TV dedicat va păstra cele mai bune programe ale blocului Disney Junior şi în acelaşi timp va introduce noi programe potrivite publicului existent şi fidel,” a declarat Maciej Bral, vice-preşedinte şi General Manager Disney Channels CEE. Disney Junior s-a lansat în EMEA din mai 2011 cu rezultate record şi este acum disponibil în 109 ţări, în 13 limbi, reprezentând 37 milioane de gospodării în total. Datorită noului serial simbol, Jake şi Piraţii din Ţara de Nicăieri, în săptămâna lansării, Disney Junior s-a situat pe prima poziţie în rândul canalelor TV (cu abonament) pentru preşcolari din punct de vedere al numărului de telespectatori unici în 4 din 5 pieţe mari din regiunea EMEA. În decembrie, Disney Junior s-a situat pe prima poziţie în rândul canalelor pentru preşcolari din punct de vedere al telespectatorilor unici în 7 din 11 pieţe (Germania, Franţa, Spania, Suedia, Danemarca, Norvegia şi Africa de Sud) şi pe prima poziţie în rândul canalelor cu abonament pentru preşcolari în 9 din 11 pieţe (inclusiv Marea Britanie şi Italia).
De la lansarea în România a blocului de programe pe Disney Channel până la finele anului (1 iunie – 31 decembrie 2011), Disney Junior a fost vizionat de 5.6 milioane de telespectatori 4 ani+ (27%), dintre care 1.3 milioane au fost copii cu vârste între 4-14 ani (60%) şi 663.000 copii între 4-9 ani (58%). Mai exact, Disney Junior a fost vizionat de 1 din 4 telespectatori şi 3 din 5 copii din România. Disney Junior va avea premiera în România pe RCS & RDS pe 1 martie 2012.

Comentarii

comentarii