Acasă Actualitate Doi deputaţi PP-DD vor să elimine samsarii din industria de medicamente

Doi deputaţi PP-DD vor să elimine samsarii din industria de medicamente

428
DISTRIBUIȚI

imagesAdrian Diaconu, deputat de Timiş: „Propunerea noastră are menirea de a scurta lanţul interminabil între producătorii de medicamente şi cei care le folosesc, prin eliminarea samsarilor din industria de profil care cresc artificial preţul, dublându-l sau chiar triplându-l”

Doi deputaţi ai Partidului Poporului – Dan Diaconescu, Adrian Diaconu (Timiş) şi Daniel Oajdea (Iaşi), au depus o propunere legislativă pentru modificarea şi schimbarea Legii nr. 95/ 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Actul normativ propus de cei doi parlamentari PP-DD amintiţi porneşte de la constatarea că sistemul de sănătate românesc are “două mari probleme: una legată de finanţare, cealaltă de organizarea şi funcţionarea sistemului”. Soluţia problemei privind finanţarea “nu ţine doar de creşterea procentului din PIB alocat anual de Ministerul Sănătăţii. Când ai bani puţini, prima condiţie este să îi gestionezi mai bine pe cei care-i ai şi apoi să încerci să obţii alţii”, se arată în expunerea de motive. “Propunerea noastră are menirea de a scurta lanţul interminabil între producătorii de medicamente şi cei care le folosesc, prin eliminarea samsarilor din industria de profil care cresc artificial preţul, dublându-l sau chiar triplându-l. Astfel, medicamentele vor ajunge la beneficiarii lor (la bolnavi) la preţuri mult mai apropiate de cele ale fabricilor producătoare, iar banii economisiţi în acest mod pot fi investiţi pentru îmbunătăţirea substanţială a calităţii serviciilor medicale”, declară Adrian Diaconu. În urma implementării proiectului de lege prezentat, managerii spitalelor “nu vor mai fi preocupaţi de organizarea licitaţiilor şi nici de comisioanele pe care le-ar putea lua, ci de calitatea produselor achiziţionate şi a actului medical”. De asemenea, pot fi mult mai uşor urmărite toate tranzacţiile cu medicamente. “Se pot obţine cele mai bune preţuri prin achiziţia unei cantităţi mai mari de produse şi cu aceiaşi bani se pot achiziţiona mai multe produse de calitate mai bună”.

Comentarii

comentarii