Acasă Eveniment Domeniul public, transformat în camping

Domeniul public, transformat în camping

DISTRIBUIȚI

Numărul în creştere al persoanelor rămase fără adăpost le împinge pe acestea la improvizarea unor adăposturi provizorii, de cele mai multe ori acestea transformându-se în adevărate focare de infecţie. Potrivit Hotărârii de Consiliu Local 371/2007, amplasarea, montarea şi ocuparea domeniului public cu construcţii improvizate fără aprobare şi fără plata taxei zilnice pentru ocuparea temporară a locurilor publice, stabilite conform legii, se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 1.500 lei. În Timişoara există unele zone în care adăposturile improvizate reapar periodic, chiar dacă autorităţile intervin, sancţionându-i pe proprietarii colibelor şi salubrizând ulterior zona.
O astfel de locaţie se găseşte pe strada Orion, unde poliţiştii comunitari au mai intervenit în acest sens în trecut.
Acum, în urma unor sesizări, poliţiştii comunitari au aflat că persoane fără adăpost şi-au construit din nou colibe. “Au fost sancţionaţi cu câte 1.000 lei L. Tibor, de 49 de ani, din localitatea Acâş – Satu Mare, L. Francisc, de 18 ani, din Craidorolt – Satu Mare, L. Ilona, de 47 de ani, din Craidorolt – Satu Mare şi V. Dezideriu, de 17 ani, din Satu Mare.
Aceştia au fost îndrumaţi către localităţile de domiciliu, fiindu-le pus în vedere şi să salubrizeze terenul pe care se afla o cantitate mare de deşeuri”, spun reprezentanţii Poliţiei Comunitare Timişoara, dând asigurări că acţiunile pe această linie vor continua.

Comentarii

comentarii