Acasă Actualitate Dominic Samuel Fritz, despre absența lui Nicolae Robu de la întâlnirea cu...

Dominic Samuel Fritz, despre absența lui Nicolae Robu de la întâlnirea cu ministrul mediului: ”E un haos general, totul dirijat de pe telefonul primarului”

779
DISTRIBUIȚI

Absența primarului Nicolae Robu de la întâlnirea solicitată de ministrul mediului pe tema calității aerului nu a trecut neobservată. Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoara, a reacționat vehement pe pagina sa de Facebook, după ce Robu l-a delegat ”neoficial” pe Cătălin Iapă, fostul său consilieri, să reprezinte Primăria Timișoara.

”Că dl. Robu nu vrea să discute calitatea aerului din Timișoara cu ministrul mediului? Pot să înțeleg: nu este o prioritate pentru el.

Că nu trimite nici măcar un specialist din Primărie? Pot înțelege și asta: Bucureștiul e departe și ne-am obișnuit ca reprezentarea intereselor Timișoarei în Capitală să fie egală cu zero.

Dar mi se pare absolut inadmisibil, chiar grotesc, să delegi la o întâlnire oficială cu Guvernul României un fost angajat de-al tău, care are acum un cu totul alt job. Știu că pare o chestie nesemnificativă, dar este exemplul perfect privind sistemul de pile și relații ce incapacitează întreaga administrație locală”, spune Dominic Samuel Fritz.

Candidatul USR mai vorbește despre haosul creat de administrația Robu în primărie și instituțiile subordonate.

”În administrația Robu, nimeni nu știe cine e responsabil pentru ce. Fișa postului nu există nici măcar la nivel teoretic, brazii de Crăciun sunt strânși de STPT (societatea de transport care se ocupă și de iluminatul public… clar), COLTERM repară WC-urile publice, iar primarul îl sună pe secretarul de stat de la Ministerul Dezvoltării să reprezinte Direcția de Mediu a Municipiului Timișoara. E un haos general, totul dirijat de pe telefonul primarului, de parcă ar fi vorba de un sătuc, și nu de metropola ce vrea să fie al doilea oraș al țării.

Ca cineva care a studiat științe administrative și a lucrat peste 10 ani în administrația publică germană, recunosc că mă uimește nivelul de amatorism în administrația locală. Amatorism asumat de primar ca și cum ar fi cel mai normal lucru din lume („Va sta doar acolo și nu va interveni” a declarat dl. Robu la conferința de presă, ca și cum asta este o explicație, când, de fapt, doar demonstrează cât de absurdă este prezența lui Cătălin Iapă la această întâlnire). Și nu, nu trebuie să acceptăm asta ca pe o „normalitatea românească”! Și da, putem schimba ceva!”, spune Dominic Samuel Fritz.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a învitat, marţi, la sediul ministerului, primarii din zece oraşe care trebuie să realizeze planuri de calitate a aerului.

Comentarii

comentarii