Acasă Actualitate Donați sânge pentru copiii internați la Spitalul Louis Țurcanu Timișoara

Donați sânge pentru copiii internați la Spitalul Louis Țurcanu Timișoara

819
DISTRIBUIȚI

Puteți dona sânge pentru copiii de la Spitalul Louis Țurcanu din urbea de pe Bega, implicîndu-te în campania lunară de donare de sânge organizată de Academia Mămicilor Timișoara.

“Implică-te şi schimbă destine” se numește campania, iar dacă vreți să donați sânge pentru copiii internaţi la secţia de hemato-oncologie de la Spitalul “Louis Ţurcanu” Timişoara, atunci veniți la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine în 20 iunie, lângă Spitalul Județean Timișoara, pe strada Martir Marius Ciopec nr. 1, începând cu ora 8.30..

„A trecut şi 1 IUNIE – Ziua Internațională a Copilului. În această zi am încercat să-i facem să zâmbească, dar nu prea am reuşit. Stiţi că secţia de hemato-oncologie de la Spitalul Louis Ţurcanu Timişoara se întinde pe trei etaje. Am bătut la uşa fiecărui salon, am încercat să zâmbesc cu lacrimile în gât, le uram putere, curaj şi să devină învingători ei, dar şi părinţii (mătuşa, bunica) care le sunt alături şi îi susțin. Le-am spus că mâine e ziua de 1 iunie şi că trebuie să simtă şi ei acest lucru. Le-am oferit mici atenţii. Am mers cu gândul că ne strângem la locul de joacă, la un teatru de păpuşi, la o piesă scrisă special pentru ei de Oana, prietena mea. Dar nu am reuşit. Au putut să vină doar şapte copilaşi, din care trei fetiţe aveau ochişorii foarte trişti, chiar dacă Maia şi Poky (un flamingo) încercau să-i înveselească. Când am intrat într-un salon, un băieţel primea sânge. Era necăjit – credeam eu. Am încercat să fac conversaţie, la care el mi-a spus “NU SUNT NECĂJIT, NU SUNT SUPĂRAT, SUNT BINE”. Poate a primit punguţa de sânge din campania precedentă, poate am reuşit să-i dăm o şansă, poate reuşim să-i fie permanent BINE, BINE DE TOT. Ei nu ştiu să se mai bucure de momentele frumoase ale copilăriei, dar prin tine, prin el, prin ea, prin mine … putem încerca să le salvăm viaţa, să le readucem copilăria celor internaţi la secţia de hemato-oncolologie, viață care atârnă de o punguţă de sânge.

Este criză de sânge şi vin concediile, iar criza se va accentua”, transmit reprezentantele Academiei Mămicilor Timișoara.

Vă puteți înscrie aici: http://academiamamicilor.com/campania-de-donare-de-sange-implica-te-si-schimba-destine-pentru-copiii-de-la-spitalul-louis-turcanu-timisoara-2/.

 

Comentarii

comentarii