Acasă Actualitate Dosar penal în urma unui denunț anonim privind vaccinări fictive de la...

Dosar penal în urma unui denunț anonim privind vaccinări fictive de la Spitalul CFR din Timișoara

148
DISTRIBUIȚI

Politia a demarat o ancheta la centrul de vaccinare de la Spitalul CFR din Timisoara, dupa ce managerul Stela Iurciuc a sesizat organele judiciare, iar pana in prezent au fost descoperite cel putin 6 cazuri de vaccinare fictiva.

Totul a plecat de la un denunt anonim ajuns la sefa unitatii spitalicesti. Acesteia i se semnala faptul ca exista cadre medicale care introduc in registrul national de vaccinare persoane care nu erau imunizate in realitate. S-au luat la mana documentele si 6 fise au trezit suspiciuni. Asa ca managera spitalului a facut plangere penala.

„In urma unui anunt anonim primit de doamna manager, s-a initiat o ancheta interna in urma careia s-a decis notificarea si predarea documentelor catre Politia Timis si Sectia 3 Politie. Deocamdata, ar fi sase fise care ridica suspiciuni rezonabile cu privire la veridicitatea documentului.

Fisele si documentele apartin Centrului de vaccinare din cadrul Spitalului CFR Timisoara. S-a obtinut certificatul verde, dorim sa vedem daca este intr-adevar sustinut de vaccinarea efectiva, pentru ca altfel o persoana care este vaccinata doar pe hartie reprezinta un pericol de sanatate atat pentru sine, cat si pentru cei din jur“, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului timisorean, Adela Filipescu.

Aceasta declaratie a fost intarita si de Politia Timis. „A fost depusa o sesizare cu privire la posibile certificate de vaccinare susceptibile a fi false. Politistii efectueaza verificari pentru clarificarea tuturor aspectelor si luarea masurilor legale care se impun“.

Fenomenul vaccinarilor fictive este unul de amploare in Romania. Tot la Timisoara s-a dat alerta in urma cu doua luni, cand medicii de la Spitalul Judetean au observat ca un om venit in stare foarte grava prezenta un certificat de vaccinare. Stiind ca e foarte improbabil sa faci o forma grava de Covid daca te-ai imunizat, doctorii au intrat la banuieli si, cand l-au intrebat direct pe pacient, acesta a recunoscut ca daduse o spaga unui medic de familie care, in schimb, i-a eliberat certificatul.

Sursa: impactpress.ro

Comentarii

comentarii