Acasă Eveniment Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului ucis în mașină...

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului ucis în mașină de un copac căzut

410
DISTRIBUIȚI

copac 0

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au făcut cunoscut că au înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmare decesului lui Gheorghe Ban, fost șef de serviciu în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, după ce un copac rupt de vântul puternic a căzut peste mașina aflată în trafic a acestuia.

Procurorii care anchetează cazul, susțin că în dosar nu este vizată o persoană anume, ci fapta. Reprezentanții municipalității afirmă că în urma verificărilor efectuate de către reprezentanții săi, s-a constatat că niciun locuitor din zona unde vântul a rupt copacul nu a solicitat anterior tăierea acestuia. ‘Lucrările de toaletare, recepare, tăiere, se fac ca urmare a verificărilor făcute de reprezentanții municipalității împreună cu cei ai prestatorului, cât și în baza solicitărilor primite de la cetățeni și înregistrate la Primărie. Mai mult, în prezent se lucrează la inventarierea zonelor verzi precum și a vegetației existente, în vederea elaborării Registrului local de spații verzi din municipiul Arad, contractul aflat în derulare având ca termen de finalizare anul 2017’, au declarat miercuri, reprezentanții Primăriei municipiului Arad.
Reprezentanții Primăriei au mai precizat că tăierea copacilor, cu excepția celor uscați, se face numai după obținerea avizului în acest sens eliberat de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare. Gheorghe Ban (53 de ani), fost șef de serviciu în cadrul Direcției Sanitar—Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad, și-a pierdut viața luni, în timp ce se afla în trafic pe strada Ștefan Augustin Doinaș, situată în zona ultracentrală a municipiului Arad, după ce un copac rupt de vântul puternic a căzut peste autoturismul în care se afla acesta. În momentul în care copacul a căzut peste autoturismul său, bărbatul se îndrepta spre casă, venind de la serviciu. Echipajul SMURD ajuns la locul tragediei nu a putut să mai facă pentru bărbatul din autoturism decât să constate decesul acestuia, cauzat de fractura de coloană cervicală pe care i-o provocase căderea copacului.

Comentarii

comentarii