Acasă Eveniment Dosar penal și amenzi de 15.000 de lei pentru o petrecere cu...

Dosar penal și amenzi de 15.000 de lei pentru o petrecere cu 11 persoane, la Timișoara, duminică

DISTRIBUIȚI

Duminică, 12 decembrie, polițiștii au fost sesizați asupra unui eveniment privat organizat în Timișoara, într-un apartament de pe Calea Martirilor. Aici oamenii legii au găsit o petrecere cu 11 persoane, aplicând 19 sancțiuni în valoare totală de 15.000 de lei și deschizând un dosar penal, pentru abateri de la măsurile de prevenire a transmiterii COVID-19.

„În urma verificărilor efectuate au fost legitimate toate persoanele participante la eveniment, fiind aplicate 19 sancțiuni în valoare de 15.000 de lei conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru participarea la un eveniment organizat în spațiu închis, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. A fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de «zădărnicirea combaterii bolilor»”, transmit reprezentanții IPJ TImiș.

Deși au intrat în vigoare măsurile de relaxare, polițiștii timișeni au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii COVID-19. Împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, duminică, polițiștii au dat 64 de amenzi, în valoare totală de 32.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. La acțiuni au participat 246 de forţe de ordine, fiind verificate 86 de societăți comerciale, 95 de mijloace de transport persoane, dintre care 25 de mijloace de transport în comun, și fiind totodată legitimate peste 1.000 de persoane.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile sanitare, astfel încât să prevină, pe cât se poate, răspândirea infecției cu virusul Covid-19”, mai precizează reprezentanții instituției.

Comentarii

comentarii