Acasă Actualitate Două oferte pentru contractul de 20 de milioane de lei pentru modernizarea...

Două oferte pentru contractul de 20 de milioane de lei pentru modernizarea Liceului Waldorf Timișoara

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 13 iulie, a fost termenul limită de depunere a ofertelor pentru lucrările de construcție și dotare de la Liceul Waldorf, transmite Primăria Timișoara. Două firme au înregistrat documentațiile solicitate: NEDEX GRUP și Asocierea formată din T.T.& Co Solaria GRUP(lider) și EURAS. Vorbim de un contract de 20,8 milioane de lei, fără TVA, care are un termen de finalizare de doi ani.

Mai multe detalii despre obiectiv dau reprezentanții primăriei:

„Liceul Waldorf a fost înființat în 1991 ca școală de stat cu specific de pedagogie alternativă. În cadrul școlii se întâlnesc toate formele de învățământ preuniversitar, grădiniță, școală primară, școală gimnazială și liceu.

Obiectivul principal al proiectului Primăriei Municipiului Timișoara îl reprezintă construirea pe terenul situat pe strada Uranus, nr.14, a unui corp nou de clădire care să cuprindă un număr suplimentar de săli de clasă și laboratoare cu scopul derulării optime a procesului de învățământ pentru 446 de elevi din ciclurile de învățământ de la nivelul clasei pregătitoare până la clasa a VIII-a. Clădirile în care funcționează o gradiniță, școala primară, gimnazială și liceul se regăsesc pe terenul adiacent investiției propuse, având însă un număr insuficient de săli de clasă și laboratoare, precum și o dotare insuficientă care să acopere cererea existentă și să asigure o bună desfășurare a procesului de învățământ primar, gimnazial și liceal. Investiția este necesară pentru asigurarea de spații suficiente desfășurării procesului educațional în condiții optime, având în vedere existența unei cereri excedentare posibilităților de școlarizare ale Liceului Waldorf.

Proiectul are în vedere și dotarea corpului de clădire nou construit cu toate materialele și echipamentele didactice necesare. Corpul nou de clădire va gazdui săli de clasă, laboratoare și ateliere, cabinete, o sală multifunctională, săli afterschool, grupuri sanitare, vestiare, depozitări, cameră centrală termică, holuri de circulații și spații de acces. Din punct de vedere volumetric, construcția va urma linii neregulate, iar în plan va urmări forma literei L și va ține cont de spiritul estetic al conceptului Waldorf. Clădirea va avea adaptări pentru nevoile persoanelor cu dizabilităţi.

Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile în cadrul POR 2014-2020, apelul «POR/317/10/1/Creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului/1/Creşterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului». Procentul de 2% care revine drept contribuție proprie a solicitantului pentru derularea proiectului va fi acoperit de Fundația Rudolf Steiner”.

Comentarii

comentarii