Acasă Actualitate Două picturi murale deosebite în interiorul Școlii Gimnaziale nr.27

Două picturi murale deosebite în interiorul Școlii Gimnaziale nr.27

DISTRIBUIȚI
Flaviu Roua, unul dintre cei mai talentați artiști din Timișoara, celebru pentru graffitiurile sale imense pe zidurile Timișoarei, a realizat două picturi murale deosebite în interiorul clădirii în care își desfășoară activitatea cei peste 800 de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 27. Întregul proces de transformare a unui perete, fără nicio expresivitate, într-un adevărat produs de artă murală, care va conferi o identitate școlii, a putut fi urmărit în timp real de elevi, profesori și de locuitorii din cartierul Dâmbovița.
 
„Prin activitățile din cadrul proiectului <Dialog> dorim să realizăm o extindere a acțiunilor cultural-artistice din programul cultural Timișoara – Capitală Culturală Europeană către locuitorii din cartierul Dâmbovița, să venim mai aproape de ei, să facilităm accesul persoanelor din comunitate la creație, la informație, la acte artistice. <Dialog>, în viziunea noastră, reprezintă diversitate, implicare, artă, libertate, oportunități și participarea generațiilor la construirea spiritului comunității noastre. Considerăm că o societate deschisă asigură acel sentiment de luptă comună în aceste vremuri de mari provocări. Prin intermediul acestui proiect ne dorim să realizăm conexiuni trainice între școală, familii și factorii comunității, să promovăm talentele locale și să consolidăm sentimentul de apartenență la un grup social, la un cartier, un oraș, o țară”, a spus Marius Cimpoae, directorul Școlii Gimnaziale nr.27 din Timișoara.
 
În perioada următoare, Flaviu Roua va realiza intervenții artistice participative prin câteva ateliere, cu elevi talentați din punct de vedere artistic, cu rolul de a-i familiariza pe copii cu diverse tehnici de pictură, de a stabili tema unor lucrări și de a realiza schițe și desene cu tema respectivă. Acest proiect de artă participativă de tip pictură murală va antrena elevi, profesori și părinți în vederea realizării în echipă cu artistul plastic a unei intervenții artistice originale în spațiul școlii.
 
„Suntem gata să continuăm acest proiect, pentru că cel mai mult ne dorim să avem o pictură murală pe fațada școlii. Este vorba aici despre artă și despre frumos; școala va fi mai primitoare, mai vizibilă pentru locuitorii orașului. Am ales un perete care să aibă vizibilitate din stradă, nu numai din curtea școlii, astfel încât să nu se bucure doar elevii și profesorii școlii, ci toată lumea din oraș care trece pe lângă aceste clădiri”, a mai spus Marius Cimpoae.
 
Poziționarea cartierului Dâmbovița pe harta orașului ca și cartier cultural este unul dintre obiectivele noastre principale ale direcțiunii școlii.
 
“Proiectul deschide calea către crearea unor parteneriate strategice pe termen lung cu instituții de cultură în vederea realizării unor evenimente de anvergură.”, a adăugat Marius Cimpoae.

Comentarii

comentarii