Acasă Administraţie Două tramvaie din Timişoara au intrat în reabilitare. Robu a anunţat cum...

Două tramvaie din Timişoara au intrat în reabilitare. Robu a anunţat cum vor arăta şi când vor începe să circule

DISTRIBUIȚI

tramvai reabilitare 1

Municipalitatea timişoreană a trimis primele două tramvaie la reabilitat, la două luni după semnarea contractului cu firmele Electroputere VFU Paşcani şi Astra Vagoane Călători Arad.

480.000 de euro costă fiecare tramvai reabilitat, peste 3 milioane de lei fiind deja planificaţi pentru şapte reabilitări. Această soluţie a fost preferată în dauna achiziţionării unor tramvaie noi, primarul Nicolae Robu argumentând că un tramvai reabilitat are toate dotările unui tramvai nou, însă costă de patru ori mai puţin.

Astfel, două tramvaie au fost preluate în luna iunie şi se află în proces de reabilitare. Pentru primele exemplare, procesul de reabilitare este mai lung. După ce sunt reabilitate primele tramvaie, următoarele vor parcurge un proces tehnologic mai rapid. În toamnă, cele două tramvaie se vor întoarce pe străzile Timişoara, după cum a anunţat primarul Robu. În mod normal, lucrările durează 3-4 luni la primul exemplar. În continuare, reabilitarea se poate realiza într-o lună.

Tramvaiele reabilitate vor arăta ca nişte tramvaie noi. Din tramvaiele vechi nu se păstrează decât roţile şi osiile. În rest, absolut totul este de tramvai nou. Vor fi cu încălzite la fiecare scaun, cu climatizare, vor fi elegante, comode, vor avea internet, o mulţime de camere video, încât hoţii să nu mai poată să zburde prin ele. Absolut tot ce există într-un tramvai nou va fi şi în aceste tramvaie reabilitate, numai că preţul este de patru ori mai mic decât preţul unui tramvai nou cu aceleaşi caracteristici”, a explicat Robu.

Comentarii

comentarii