Acasă Actualitate Dr. Adrian Bădescu, președintele North American Economic Club, trei întrebări pentru Primăria...

Dr. Adrian Bădescu, președintele North American Economic Club, trei întrebări pentru Primăria Timișoara

DISTRIBUIȚI

”1. Are Timișoara o strategie comună pentru elaborarea unor standarde de dezvoltare a zonei metropolitane, împreună cu comunele limitrofe?

  1. Cât de importantă este pentru Timișoara dezvoltarea unei strategii green pentru oraș?
  2. Este importantă pentru Timișoara elaborarea unei strategii de avangardă pentru dezvoltarea orașului în următorii 25-50 de ani?”

Acestea sunt cele trei întrebări adresate reprezentanților municipalității de către președintele North American Economic Club Timișoara, dr. Adrian Bădescu, fondatorul clinicilor Medici’s cu prilejul consultării societății civile, a mediului economic și a mediului universitar cu privire la Planul Urbanistic General al Timișoarei.

Dr. Bădescu a explicat că Timișoara s-a dezvoltat foarte mult în ultimii zece ani spre suburbii. Chiar dacă în interiorul orașului se circulă relativ bine, orașul este adesea blocat, la orele de vârf, la toate intrările și ieșirile.

Deși relațiile dintre municipalitatea Timișoarei și a comunelor limitrofe pot fi doar unele de colaborare, interesul este al tuturor, a întregii comunități, de a găsi căi de colaborare și a elabora standarde comune de dezvoltare.

Dr. Bădescu a mai atras atenția că pentru sănătatea întregii comunități, Timișoara ar trebui „să pedaleze” pe strategiile green de dezvoltare, pe controlul și limitarea poluării industriale și a gazelor din trafic.

”În acest moment Timișoara este orașul din România cu cele mai multe piste de biciclete, iar aceste proiecte ar trebui duse mai departe, prin crearea de bike-bulevarde și prin interconectarea întregului oraș la aceste rețele verzi.

În istoria sa Timișoara a cunoscut perioade în care s-a poziționat ca oraș de top al Europei. Un exemplu ar fi deceniile de după 1716, sub administrația Mercy, când reconstrucția orașului a făcut din Timișoara cel mai modern oraș al Europei acelor vremuri.

Momentul 2020 este cu mult mai important pentru că marchează schimbări importante de paradigmă, în care vor fi tot mai mult abandonate sistemele, valorile și mijloacele perioadelor de dezvoltare agrară și industrială și se va trece tot mai mult spre noi valori, noi concepte și noi nevoi specifice economiei informației.

Timișoara are capacitatea de a-și menține spiritul inovativ și avangardist, pentru a se poziționa în topul orașelor Europei” – este mesajul medicului Adrian Bădescu.

Comentarii

comentarii