Acasă Actualitate Dr. Gheorghe Ghilezan, fostul medic al echipei de fotbal Politehnica Timișoara, a...

Dr. Gheorghe Ghilezan, fostul medic al echipei de fotbal Politehnica Timișoara, a plecat dintre noi

2474
DISTRIBUIȚI

Dr. Gheorghe Ghilezan, fostul medic al echipei de fotbal Politehnica Timișoara, s-a stins din viață, azi noapte, la 82 de ani.

”Dochi”, cum i se spunea, a fost alături de culorile alb-violet și în sezoane de Divizia A dar și în eșalonul secund. A alternat perioadele de la Poli cu postul de medic ocupat în comuna timișeană Dumbrava. Luna trecută, s-a retras din activitate, după aproape șase decenii de carieră medicală.

Necrolog

”Corina, Marius și Dan anunță dispariția Dr. Gheorghe Ghilezan, medic de țară și fostul doctor al echipei de fotbal ”Poli” Timișoara, după o scurtă și grea suferință, la vârsta de 83 de ani.

S-a născut în Ghilad, județul Timiș, la 19 septembrie 1937. Tatăl său, Moise, era protopop al Ciacovei. Mama lui, Emilia, fiică de mic moșier, l-a crescut singură de la vârsta de 9 ani, când a rămas văduvă.

În anul 1955, “a reușit fără loc” la Facultatea de Medicină din orașul de pe Bega. Mai precis, deși avea media de admitere, nu a fost admis în primul an. Dosarul său nu era ”clinic sănătos,” din punctul de vedere al orânduirii socialiste. Era fiu de mic burghez. Așa era considerat de comuniști preotul.

De-abia în al doilea an a intrat la Medicină.

Primul an de facultate l-a prins în mijlocul protestelor studențești din octombrie-noiembrie 1956. A fost unul dintre cei 3.000 de tineri care în ziua de 30 octombrie 1956 au organizat primul protest anticomunist din România, după revoluția din Ungaria.

În 1962 a absolvit Facultatea de Medicină. A fost repartizat la Cicârlău, județul Maramureș, doctor de țară.

După trei ani, la insistențele străbunicii sale, Elena, considerată de organele statului periculoasă, pentru că era chiabură, s-a reîntors în Banat.

Prin repartiție a primit un nou post de doctor de țară, la Dumbrava Igazfalva, județul Timiș, într-o comunitate de maghiari.

În 1978 a ajuns doctorul echipei sale favorite, ”Poli Timișoara”.

A avut una dintre cele mai lungi cariere de medic.

În luna iunie 2020, l-a trosnit ca din senin o boală năucitoare. A trebuit să închidă în septembrie cabinetul cu cei peste 2.200 de pacienți din cele trei comunități Dumbrava, Răchita și Mănăștiur.

Dumnezeu l-a chemat la el pentru a întregi echipa celestă a Științei Timișoara”.

Incepând cu ora 16, corpul neînsuflețit e depus la Casa Funerarâ din strada Vulturilor nr 1 (calea Sagului). Înmormântarea va avea loc sâmata 10 octombrie ora 13 in Cimitirul Rusu Sireanu din Timisoara

Dumnezeu să-l ierte!

Comentarii

comentarii