Acasă Actualitate Dr. Mihai Gafencu: “Pentru Salvați Copiii Timiș 2017 a fost un an...

Dr. Mihai Gafencu: “Pentru Salvați Copiii Timiș 2017 a fost un an bun. Sperăm ca 2018 să nu fie un regres”

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Organizației „Salvați Copiii” Timiș s-au reunit la Hotelul Timișoara, vineri 30 martie, pentru a-și prezenta activitatea în 2017 și proiectele ce vor fi desfășurate în 2018.

Unul dintre proiectele pe care Salvați Copiii Timiș le va continua și în 2018 este Centrul de Consiliere pentru Părinți Timișoara, de pe bv. Republicii nr. 1, Piața Victoriei,tel: 025.212.996; www.consiliere-parinti.ro “Este un serviciu permanent dedicat părinților și copiilor. Aici au parte de terapie și consiliere individuală, dar și de grup și sunt desfășurate workshop-uri pe diferite teme. Prin acest centru ajungem și în școlile din Timișoara și din Timiș cu multe campanii pe prevenirea booling-ului, a violenței asupra copiilor, precum și cu alte activități”, a declarat psiholog Delia Bajireanu, directorul de programe. Prof. dr. Mihai Gafencu, președintele Salvați Copiii Timiș spune că acest Centru de Consiliere pentru Părinți este unul dintre marile proiecte cu care a fost obișnuită Timișoara. De asemenea, copiii vor fi asistați în programele de tip “A doua șansă” în două școli din Timișoara. „Un alt obiectiv îl reprezintă grădinițele estivale care dau șanse familiilor care preferă să muncească pe timpul verii în străinătate să aibă copiii protejați într-o instituție pe parcursul verii, gratuit. În 2018 va fi continuat procesul de dotare a maternităților din Timișoara și din Arad. Anul acesta vor continua campaniile în școli, privind drepturile copiilor sau a consumului de substanțe psihoactive. Vor continua parteneriatele cu DGASPC Timiș, cu care avem o colaborare strânsă și foarte bună, cu IPJ și cu alte instituții. Avem și cu Smithfield în obiectiv finanțarea reabilitării unei secții la Spitalul de Copii Louis Țurcanu”, a spus dr. Gafencu.

Un alt proiect ce va fi implementat în Timiș în 2018 este deschiderea unui centru educațional în Sânnicolau Mare dedicat copiilor cu o situație socio-economică precară și pentru copiii cu părinții plecați la muncă în străinătate. “O să ne extindem activitatea și înspre această zonă”, spune Bajireanu. „Pentru Organizația Salvați Copiii Timiș anul 2017 a fost un an cu bune rezultate. Sperăm ca anul acesta să nu fie un regres. Oricum timișorenii vor putea dispune de serviciile noastre, de aceea îi încurajez să vină către organizația noastră, pentru voluntariatul în școli să își aducă tinerii. Bineînțeles în condițiile crizei adolescentine sau a altor vârste ale copiilor, părinții se pot adresa centrelor noastre de consiliere pentru părinți”, a mai spus prof. Gafencu.

 

Comentarii

comentarii