Acasă Politica Dragoste cu năbădăi între PSD şi PP-DD în Timiş. Bojin aruncă pisica...

Dragoste cu năbădăi între PSD şi PP-DD în Timiş. Bojin aruncă pisica moartă în curtea partenerilor

408
DISTRIBUIȚI

bojin

În Timiş, protocolul de colaborare dintre PSD şi PP-DD nu funcţionează aşa cum şi-ar dori liderii celor două partide. Aceştia se acuză reciproc de încălcarea înţelegerii.

Zilele trecute, preşedintele interimar al PP-DD Timiş, Cătălin Ţiţirigă, care este şi viceprimar al municipiului Arad, declara pentru ZIUA de Vest: „Sper ca PSD să respecte protocolul. Până acum nu au respectat absolut nimic.” Mai mult, acesta lăsa să se înţeleagă că, în cazul în care PSD nu va schimba viceprimarii PNL din câteva localităţi, consilierii locali PP-DD din Timişoara ar putea trece de partea PNL-PDL.

Citește și: Se clatină fotoliul viceprimarului Traian Stoia. „Va fi o toamnă foarte interesantă!”

Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş, îi dă o replică tăioasă liderului PP-DD. Acesta vede declaraţiile lui Ţiţirigă ca pe un şantaj, la care este hotărât să nu cedeze.

Domnul Ţiţirigă cred că ar fi bine să se ocupe mai mult de Arad. Eu vă spun că tot ceea ce am promis mă străduiesc să rezolv, să mă ţin de promisiune. N-am promis niciodată că va fi schimbat vreun viceprimar. Am promis că vorbim în fiecare localitate, inclusiv în Lugoj, despre posibilitatea schimbării viceprimarului şi formarea altor majorităţi. Dar domnul Ţiţirigă trebuie să înţeleagă că, în mod normal, e necesară, cel puţin teoretic, acolo unde sunt primari PSD, ca primarul PSD să fie de acord. Eu nu pot să mă bat cu primarii ca să voteze cu PP-DD din dorinţa lor de a schimba nişte majorităţi. Putem găsi soluţii, dar nu cu presiuni şi ameninţări că se duce din toamnă cu PNL”, a declarat Bojin, pentru ZIUA de Vest.

Totuşi, Bojin revine şi se arată dispus să-i constrângă pe viceprimarii PSD să accepte viceprimari de la PP-DD, însă doar după schimbarea viceprimarului liberal al Timişoarei.

Dânsul nu-i poate ţine pe ai dânsului, trei consilieri nu poate să-mi asigure la Consiliul Local Timişoara. Când dânsul îmi asigură cei trei consilieri care votează cu mine, aşa cum am semnat protocolul, şi o să hotărâm că am schimbat viceprimarul de la Timişoara, dacă va fi nevoie, nu-i obligatoriu, eu îi promit că bat şi eu cu pumnul în masă la primarii mei. Până atunci, vorbesc doar din punct de vedere colegial şi prietenesc”, mai explică Titu Bojin.

Comentarii

comentarii