Acasă Actualitate Drama celor doi frați din Fârdea Timiș: părinții morți unul după altul...

Drama celor doi frați din Fârdea Timiș: părinții morți unul după altul și casa a ars. Iată cum pot fi ajutați!

DISTRIBUIȚI

Doi tineri în vârstă de 18 și 21 de ani din sartul Linginari, Fârdea, județul Timiș au avut rezultate foarte bune la școală, la Evaluarea Națională obținând note peste 8,50. Din păcate, necazurile s-au abătut asupra familiei.

Tatăl lor a făcut un accident vascular, iar mama lor s-a îmbolnăvit și la 25 noiembrie 2022 a murit. Tinerii au rămas în grija mătușii lor, sora mamei, care moare și ea, în urmă cu o lună, tot din cauza cancerului. Efectiv, în urma acestor evenimente neplăcute, copiii au rămas fără niciun sprijin. Au muncit amândoi pentru a se întreține, iar cel mic, care în ziua înmormântării mamei lui a împlinit 18 ani, este la liceu și în timpul liber lucrează.

Când toți credeau că timpul va mai estompa suferința acestor copii, în dimineața zilei de 24 martie, la ora 4 dimineața, a izbucnit un incendiu virulent la casa lor, care a fost mistuită, aproape total, de flăcări. Credința lor a fost greu încercată, dar ei nu au căzut în deznădejde! Urcați pe acoperișul casei și plini de funingine, au lucrat toată ziua și au postit, rugându-se lui Dumnezeu. Astfel, toate autoritățile locale și credincioșii parohiei,s-au mobilizat pentru a curăța molozul lăsat în urma stingerii incendiului și pentru a putea începe repararea casei. La lăsatul serii, s-a constatat că nu se mai putea reface nimic, casa fiind din văiugă și lemn, iar apa a transformat pereții în lut.

Împreună cu doamna primar Violeta Rovena Dobrean, s-a luat hotărârea de a dărâma ce a mai rămas și de a le construi copiilor o nouă casă. Din acea zi, s-a început o amplă campanie de promovare a acestui caz, pentru a putea obține donații constând în materiale de construcții sau bani.

Mitropolia Banatului a făcut public acest caz. Dumnezeu a lucrat în inimile credincioșilor și oameni din toate părțile, dar și reprezentanți ai parohiilor din protopopiatele Lugoj și Făget, mobilizate de preoți, au sărit în ajutorul copiilor. Acum fundația noii case este turnată, dar mai avem nevoie de multibat pentru zidit, de ciment și corni pentru acoperiș. De aceea, orice ajutor este binevenit!!!

Persoane de contact sunt preotul paroh Ieremici Bojidar și doamna primar Violeta Rovena Dobrean.

Contul pentru donații: RO03INGB0000999913218659

 

Comentarii

comentarii