Acasă Actualitate Drumul Boilor, subiect de controverse între Nicolae Robu și CNAIR

Drumul Boilor, subiect de controverse între Nicolae Robu și CNAIR

1271
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a postat pe pagina sa de facebook, o declarație a… primarului Timișoarei, Nicolae Robu, privind unele probleme ale proiectului ”Centura Sud”.

Declarația, publicată ca și ”transcript”, arată nemulțumirea primarului că proiectanții de la CNAIR ignoră Drumul Boilor, un proiect la realizarea căruia Nicolae Robu se chinuie de ani de zile.

”M-am bucurat mult și sunt convins că și dv., că după atâtea demersuri și insistențe, inclusiv după un miting pentru centură și amenințări cu un altul, mult mai mare, s-a ajuns, în sfârșit, în linie dreaptă cu realizarea ei.

Săptămâna trecută, mi-am exprimat curiozitatea asupra detaliilor proiectului, mai ales asupra modului în care sunt gândite intersecțiile cu drumurile actuale și cu cele avute în plan.

Mare mi-a fost mirarea când am văzut că Drumul Boilor, acest drum care leagă Moșnița Veche de Timișoara pe o scurtătură, drum extrem de util pentru o mulțime de cetățeni care locuiesc în zona periurbană din estul Timișoarei, este pur și simplu ignorat. Dar în neregulă sunt și alte intersecții, despre care n-o să vorbesc însă, acum.

Am sunat imediat la dl director al CNAIR și i-am spus că trebuie să purtăm o discuție pe subiect, să corectăm ce este greșit până se mai poate. Dânsul a fost deschis și mi-a promis că săptămâna aceasta va organiza o întâlnire cu reprezentanții Primăriei Timișoara și primăriilor comunelor din estul și sudul Timișoarei și ai CJT.

Ei bine, întâlnirea a avut loc astăzi și, chiar dacă la finele ei nu s-a stabilit nimic ferm, sunt speranțe că scăpările vor fi remediate. De fapt nu este vorba de scăpări, ci de o anumită filosofie avută în vedere de proiectanți, după părerea mea inadecvată contextului.

Am avut o discuție și cu dl Președinte al CJ, care este de asemenea nemulțumit și sunt convins că, făcând corp comun toți cei interesați, vom avea, în final, câștig de cauză. Noi vrem la intersecția cu Drumul Boilor un pasaj –subteran sau suprateran-, aceasta ar fi soluția ideală. Suntem dispuși inclusiv să intrăm în parteneriat și să susținem noi financiar realizarea pasajului, numai să se facă. Am acceptat, neavând de ales, ca acest atât de important obiectiv să fie pe două benzi, nu pe patru, în logica e mai mult decât nimic, dar vrem ca măcar să se facă cum trebuie!”, spune Nicolae Robu.

La fel ca în cazul multor alte proiecte realizare de alții, pe care nu le poate controla și dirija, Robu caută să se implice cu orice preț. Mână largă, că doar nu sunt banii lui, primarul plusează cu fondurile primăriei în realizarea unui pasaj… acolo unde vrea el. În zonă există interese imobiliare, prețul terenurilor urmând să crească exponențial dacă șoseaua va fi construită. Drumul Boilor, o șosea de un kilometru și jumătate, care ar trebui să lege localitatea Moșnița de Timișoara, este un proiect vechi pe patru ani. Abia anul trecut Primăria Timișoara a intra în posesia terenurile private care stăteau în calea realizării proiectului. Ultima promisiune a primarului este că șoseaua va fi dată în folosință în toamna acestui an. Studiul de fezabilitate pentru noua șosea a fost întocmit de SC Drum Proiectconsult SRL, care a estimat că ar fi nevoie de 19,4 milioane de lei, cu tot cu TVA, pentru investiție.

Comentarii

comentarii