Acasă Actualitate DSP Timiş somează medicii de familie să ridice dozele de vaccin contra...

DSP Timiş somează medicii de familie să ridice dozele de vaccin contra virusului gripal A/H1N1

DISTRIBUIȚI

Centru de vaccinare în Complex

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a decis înfiinţarea a încă unui centru de vaccinare (suplimentar) împotriva virusului gripal A/H1N1, în incinta Policlinicii Studenţeşti, respectiv în Complexul Studenţesc. Medicii care îşi desfăşoară acolo programul, în ture, vor asigura vaccinarea celor din campus, pentru a fluidiza accesul la vaccinarea împotriva gripei de tip nou.
Direcţia de Sănătate Publica Timiş atenţionează toţi medicii de familie că, orice refuz de a ridica dozele de vaccin contra virusului gripal A/H1N1, în condiţiile în care au pacienţi ce solicită vaccinarea, va fi sancţionat cu întreruperea relaţiilor contractuale cu CJAS Timiş.
De asemenea, DSP Timiş a dat Regiei de transport în comun RATT, afişe cu informaţii despre virusul de tip nou A/H1N1, măsurile de prevenire a îmbolnăvirii şi beneficiile vaccinării. Aceste afişe vor fi amplasate în toate mijloacele de transport in comun. „DSP Timiş a rugat RATT ca aceste afişe să fie lipite în locuri cât mai vizibile pentru ca toţi cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun să poată accesa informaţiile”,spune Dana Spac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş
În Timişoara centre de vaccinare împotriva gripei A/H1N1 există în unităţile sanitare, respectiv la Spitalul Clinic Judeţean, la Spitalul Municipal şi la Spitalul de Boli Infecţioase „V. Babeş”, la care se  adaugă centrul suplimentar de vaccinare din Complexul Studenţesc. În judeţ, sunt centre de vaccinare în unităţile sanitare din Lugoj, Deta, Făget, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Ciacova şi Buziaş.

Comentarii

comentarii