Acasă Actualitate După ce a pus mâna pe Clinica de Oncologie, o familie de...

După ce a pus mâna pe Clinica de Oncologie, o familie de romi ar putea să o vândă primăriei

DISTRIBUIȚI

clinicaClinica de Oncologie a Spitalului Municipal Timişoara a funcţionat, până la sfârşitul anului 2012, într-o clădire de pe Bulevardul Mihai Viteazu nr. 26. Clădirea a fost retrocedată, acum câţiva ani, şi a ajuns în posesia familiei lui Vişinel Stanca, unul dintre cei mai bogaţi romi din oraş.

Noii proprietari au cerut o chirie mult mai mare decât era dispusă primăria să plătească. Vişinel Stanca a avut chiar şi o tentativă de a se muta în saloanele ocupate de bolnavii de cancer, iar în finalul anului 2012 clinica a fost mutată în spaţiul fostului internat al Colegiului Tehnic „Ion I.C. Brătianu”.

Proprietarii clădirii de pe Bulevardul Mihai Vitează nr. 26 doresc acum să vândă imobilul de 650 de metri pătraţi, iar primăria are drept de preempţiune. Astfel, consilierii locali timişoreni au avut pe ordinea de zi, la şedinţa de joi, 21 noiembrie, un proiect de hotărâre privind renunţarea la dreptul de preempţiune. Simion Moşiu, consilier din partea PDL, a venit cu propunerea ca municipalitatea să cumpere fosta clinică, fiind vorba de un preţ considerat de acesta avantajos şi o clădire situată în zona centrală.

Romii cer 630.000 de euro pe clădire, sumă considerată de unii consilieri ca fiind negociabilă, în vreme ce alţi aleşi au fost de părere că, odată exercitat dreptul de peempţiune, se acceptă automat preţul cerut. Nu este prima dată când romii încearcă să vândă clădirea. În trecut, aceştia au cerut 3,5 milioane de euro, preţ care a scăzut treptat până la cei 630.000 de euro ceruţi în prezent.

Deşi consideră clădirea importantă, mai ales prin poziţionare, primarul Nicolae Robu este mai degrabă împotriva achiziţionării ei la preţul propus. „Se pune problema de aducere în patrimoniul primăriei a unei clădiri care este foarte apropiată de centrul oraşului, este pe unul dintre bulevardele importante ale oraşului. Nici acea clădire nu este în stare bună. Ea ar necesita bani mulţi pentru a fi pusă la punct şi nu mă pronunţ de pe acum, dar mai degrabă înclin să consider că nu merită să o cumpărăm. În orice caz, la suma cerută – după ce s-au cerut trei milioane, apoi două milioane – s-a ajuns la la 630 de mii. Nici nu am vrut să stau de vorbă la sumele anterioare. Nici la 630 de mii nu cred că avem ce discuta. Eventual s-ar putea lua în calcul o cumpărare a clădirii, dar la preţ mult mult mai mic. Trebuie să se facă o evaluare. Dacă se va lua de către consiliu decizia de a se merge pe drumul acesta, o comisie va purta negocieri”, a declarat Robu.

În final, în ciuda avertismentelor viceprimarului Dan Diaconu, conform căruia afacerea nu ar da bine politic, o decizie finală a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Comentarii

comentarii