Acasă Actualitate După 16 ani… aparatură medicală de radiologie nouă pentru Spitalul Județean Timișoara

După 16 ani… aparatură medicală de radiologie nouă pentru Spitalul Județean Timișoara

967
DISTRIBUIȚI

Spitalul Județean Timișoara a primit aparatură nouă de la Ministerul Sănătății, cu bani de la Banca Mondială. Este vorba despre un Computer Tomograf (CT) și un aparat de rezonanță magnetică (RMN). Computerul Tomograf a costat 120.000 euro plus TVA, RMN-ul 600.000 euro plus TVA, iar PAX -ul în jur de 30.000 de euro. Acestea au fost puse în funcțiune recent, iar joi, la unitatea sanitară din Timișoara a fost prezent și senatorul PSD Florian Bodog, procedura de achiziție a acestor aparate derulându-se când acesta era ministru al Sănătății.

A fost achiziționat și un PAX – un sistem de transmisie a datelor între aparatele de imagistică.

„A fost achiziționată aparatură performantă pentru spitale județene la un preț corect. Am încercat să nu facem rabat de la calitate. Mai sunt proiecte pregătite pentru pacienții Spitalului Județean Timișoara”, a spus fostul ministru al Sănătății Florian Bodog la Timișoara.

Consiliul Județean Timiș continuă investițiile la Spitalul Județean Timișoara, a menționat președintele CJ Timiș Călin Dobra, iar Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a declarat că CT-ul primit de spital este unul dintre primele achiziționate la nivel național din lotul de 24 cumpărate de Ministerul Sănătății.

Astfel de aparate de imagistică nu au mai fost achiziționate de 16 ani pentru Spitalul Județean Timișoara.

„În urmă cu 16 ani a fost prima și ultima mare achiziție de aparatură radiologică de înaltă performanță. Atunci s-au achiziționat zece unități de rezonanță magnetică, de 1 Tesla, câmp mai mic. În țări precum Franța, acest schimb tehnologic se face o dată la cinci ani. Ne-ar mai trebui o unitate de rezonanță magnetică, ca să putem crește adresabilitatea”, a spus doctorul Florin Bîrsășteanu, șeful compartimentul de Radiologie din Spitalul Județean Timișoara.

 

 

Comentarii

comentarii