Acasă Actualitate După 9 zile de la reluarea cursurilor, în Timiș, 40 de profesori...

După 9 zile de la reluarea cursurilor, în Timiș, 40 de profesori și 94 de elevi sunt bolnavi de COVID19

DISTRIBUIȚI

Miercuri 17 noiembrie, după 9 zile de la reluarea cursurilor, în unitățile de învățământ din județul Timiș, erau 40 de profesori și 94 de elevi infectați cu SARS-COV2 și bolnavi de COVID19.

Nicunul nu se afla internat la spital.

”Dacă facem un calcul de când a început școala, luni 8 noiembrie, miercuri 17 noiembrie, e clar că aceste persoane au venit infectate. Putem vorbi de infectare în rândul unităților școlare, începând cu săptămâna viitoare, după 14 zile”, a spus prof. Marin Popescu, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Timiș.

În Timiș, miercuri 17 noiembrie, din numărul total de 605 de unități de învățământ, 368 se aflau în scenariul I. Asta înseamnă că au un procent de peste 60% dintre profesori și personal auxiliar vaccinați. 237 de unități se află în scenariul II, în online.

De asemenea, 27 de școli au formațiuni de studiu (clase) în online ca urmare a îmbolnăvilor cu COVID19 a unor cadre didactice sau elevi.

Patru școli activează online datorită infrastructurii. Este vorba de Liceul IC Brăteanu, Liceul Arte Plastice, Liceul Emanuil Ungireanu și Școala Sinersig.

În Timiș, în scenariul I se află 88.222 de elevi, iar în scenariul II 18.553 de elevi.

În Timișoara, în scenariul I, cu prezență fizică a elevilor și profesorilor, sunt 96 de unități de învățământ, iar scenariul II, 35 de unități de învățământ. De asemenea, 20 de școli au formațini de învățământ în online, ca urmare a îmbolnăvirilor.

Numărul elevilor în Timișoara în scenariul I cu prezență fizică se ridică la 44.617, iar în scenariul II, 6.399, care activează în online.

Comentarii

comentarii