Acasă Actualitate „După ce totul se va termina, ne vom întâlni în orașul liber,...

„După ce totul se va termina, ne vom întâlni în orașul liber, Cernăuți”. Primăria Timișoara pregătește acțiuni de solidaritate cu orașul înfrățit din Ucraina

DISTRIBUIȚI

Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a anunțat inițierea unui comitet local de solidaritate cu Ucraina, prin care vor fi coordonate și facilitate eforturile comunității timișorene de sprijin umanitar.  Comitetul va coordona o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini orașul Cernăuți și pentru organizarea de acțiuni de ajutorare a populației afectate de război.

Organizațiile care vor să se implice în acest grup pot să ne contacteze pe adresa de email timisoara.pentru.ucraina@gmail.com. Sâmbătă dimineață va avea loc o primă întâlnire a acestui comitet. Până atunci, primarul Dominic Fritz va sta în legătură cu primarul din Cernăuți, care deja i-a cerut sprijin sub formă de echipamente de protecție civilă de la Timișoara.

„Pentru Timișoara, primul oraș eliberat de comunism, acest atac asupra Ucrainei este un atac asupra libertății noastre, a tuturor. Este momentul în care trebuie să ne apărăm valorile timișorene și europene. O putem face prin fapte concrete. Trăim vremuri îngrozitoare, dar precum orice moment dificil și acesta este un test pentru umanitatea noastră și spiritul nostru solidar. Sunt ferm convins că Timișoara îl va trece, așa cum a făcut-o, din nou și din nou, în istoria sa” transmite primarul Dominic Fritz.

De asemenea, omologul său din Cernăuți, Roman Klichuk, i-ar fi spus lui Fritz: „Îi vom înfrânge cu inimile noastre fierbinți și victoria va fi a noastră. După ce totul se va termina, ne vom întâlni în orașul liber, Cernăuți”.

Comentarii

comentarii