Acasă Actualitate Ecole hôtelière de Lausanne ar putea dechide o academie HoReCa la Buziaș

Ecole hôtelière de Lausanne ar putea dechide o academie HoReCa la Buziaș

216
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții  Ecole hôtelière de Lausanne au purtat discuii cu reprezentanții Consiliului Județean Timiș și cu primarul Buziașului în vederea deschiderii aici a unei academii în domeniul HoReCa, dar și a unui centru de practică în acest domeniu, la Buziaș. Localitatea a fost aleasă pentru tradiția sa în domeniul turistic și balnear.

”Am putea avea în județul Timiș o academie a excelenței în serviciile HoReCa, precum și un centru de practică în domeniul ospitalității, sub licența prestigioasei Ecole hôtelière de Lausanne. La sediul Consiliului Județean Timiș, a avut loc o nouă întâlnire la care au participat Alexandru Proteasa, vicepreședinte CJ, Alexandru Avram, directorul Direcției de strategii, diplomație, comunicare și cultură, Delioara Barbu, directorul Asociației de Promovare și Dezvoltare a Turismului în Timiș, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Sorin Munteanu primarul orașului Buziaș, precum și reprezentanți ai Grupul educațional elvețian Winsedswiss”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

Orașul Buziaș a fost identificat ca o posibilă locație a noului obiectiv, stațiunea fiind recunoscută ca un centru balnear de tradiție, cu un potențial turistic care poate fi și mai mult valorificat. Au fost identificate, pe de o parte, modalitățile prin care Consiliul Județean poate sprijini procesul de școlarizare, în timp ce, în paralel, reprezentanții grupului educațional urmează să găsească, la rândul lor, surse de finanțare din rândul partenerilor. Spațiul necesar rămâne în atribuția orașului Buziaș, care va identifica o posibilă locație.

Totodată, dinspre Consiliul Județean a fost reiterată propunerea de accesare în comun a unor fonduri europene  care să  contribuie la dezvoltarea turismului timișean.

Comentarii

comentarii