Acasă Actualitate Elevii din România au posibilitatea de a experimenta viața de student, la...

Elevii din România au posibilitatea de a experimenta viața de student, la Universitatea de Vest Timișoara

DISTRIBUIȚI

La WSU începe magia CeleiMaiTariVeri23! West Summer University (WSU), școala de vară destinată elevilor organizată la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student, va avea loc în acest an în perioada 20.07.2023 – 05.08.2023, la Timișoara.

Înscrierile sunt deschise până în data de 01.06.2023, pe site-ul www.wsu.osut.ro. Elevii din întreaga țară au posibilitatea de a experimenta viața de student, timp de două săptămâni, participând la activități educaționale introductive susținute de cadre didactice universitare, pentru fiecare domeniu de studii al celor 11 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara, la activități de consiliere și orientare în carieră pregătite de specialiștii Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din UVT, la activități de educație nonformală și dezvoltare personală, precum și la activități culturale, recreative, sportive și de socializare, prin care vor descoperi toate secretele centrului universitar Timișoara.

În acest fel, proiectul își propune să contribuie la reducerea abandonului universitar, sprijinind elevii să ia decizii informate și responsabile cu privire la continuarea studiilor în învățământul universitar. Mai mult decât atât, anul acesta, #CeaMaiTareVară23 va avea loc în anul Capitalei Europene a Culturii de la Timișoara, astfel că pulsul orașului va fi pregătit pentru a face față sutelor de elevi pe care îi așteptăm. Proiectul West Summer University este organizat prin colaborarea dintre Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), beneficiind de finanțare prin intermediul Schemei de Granturi pentru Universități din cadrul Programului pentru Învățământ Secundar ROSE.

Astfel, pentru elevii care studiază la liceele eligibile pentru finanțare în cadrul Programului pentru Învățământ Secundar ROSE participarea la West Summer University este gratuită, asigurându-se cazarea într-un cămin al UVT, masa și prezența la toate activitățile pe întreaga perioadă a proiectului. Pentru elevii care studiază la licee neeligibile pentru finanțare în cadrul programului ROSE, taxa de participare va fi de 200 de lei și va acoperi cazarea într-un cămin al UVT, masa și prezența la toate activitățile pe întreaga perioadă a proiectului. Toate informațiile despre procesul de înscriere și condițiile de participare la ediția 2023 a școlii de vară pentru elevi West Summer University (WSU) sunt disponibile pe site-ul www.wsu.osut.ro. Pentru noutăți, vă invităm să urmăriţi West Summer University și pe rețelele de socializare (pagina de Facebook și contul de Instagram).

„Acum cinci ani am avut #CeaMaiTareVară18 în Timișoara, la West Summer University (WSU), din postura de participant. Astăzi, nu doar că mă bucur să văd pe holurile universității oamenii alături de care am trăit atunci o mostră a studenției, dar am și onoarea de a organiza acest proiect. Prin urmare, asigur toți elevii care își doresc experiența unei veri de neuitat că la Timișoara vor găsi exact ceea ce au nevoie.

De la an la an ne asigurăm că WSU oferă culoare verii și ne bucurăm, de fiecare dată, să vedem cum #CeaMaiTareVară rămâne mai mult decât un mod de a-ți petrece vacanța – experiențe noi, legături noi, amintiri de neuitat și decizia asupra unei cariere profesionale”, spune Roxana-Elena Matei, vicepreședinte responsabil cu organizarea internă și cu proiectele OSUT.

Comentarii

comentarii