Acasă Economic Ericsson transferă către Trylon TSF București și Deltatel Timișoara mentenanța rețelei Orange...

Ericsson transferă către Trylon TSF București și Deltatel Timișoara mentenanța rețelei Orange România. Firma din Timișoara îl are ca acționar pe Dan Bedros, fost șef Alcatel Lucent România

4292
DISTRIBUIȚI

Sucursala din România a producătorului de echipamente mobile de telecomunicații Ericsson va transfera firmelor Trylon TSF București și Deltatel Timișoara activitatea de mentenanță a rețelei Orange România, liderul pieței locale de telefonie mobilă. Transferul este preconizat să înceapă de la data de 21 iunie.

Ericsson Telecommunications România este parte a grupului suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații.

“Prin preluarea activităților transferate (întreținerea în teren a echipamentului de telecomunicații aferent rețelei mobile și a infrastructurii de site-uri aferente, acoperind activitățile preventive, planificate și corective, precum și activitățile funcțiilor de suport aferente managementului componentelor de schimb, managementul materialelor și activităților de nivel 2), Ericsson are în vedere optimizarea serviciilor de livrare de servicii în teren prin agregarea activităților telco și infrastructură și livrarea acestora de către un singur partener extern pentru o anumită regiune. Modelul folosit până acum, în care FSO Ericsson este responsabil pentru activitățile telco și activitățile de infrastructură realizate de mai mulți subcontractori, va fi înlocuit pentru eficiență sporită cu modelul de lucru în care toate serviciile sunt livrate de un singur partener extern (într-o regiune definită), asigurând un proces integrat cu mai puține interfețe, devenind astfel mai simplu și conducând la scurtarea duratei unui ordin de lucru (WO)”, se arată într-un document al companiei.

La finele anului 2014, Ericsson Telecommunications România a câștigat licitația organizată de Orange România pentru un contract de externalizare a activităților de construcție și mentenanță ale rețelei operatorului de telefonie mobilă, numărul de salariați preluat depășind 150 de persoane. Acum, potrivit surselor Profit.ro, Ericsson va ceda către Trylon și Deltatel sub 100 de angajați, dar, precizează aceleași surse, aceștia desfășoară în prezent activități de mentenanță pentru rețeaua Telekom Romania Communications (fost Romtelecom), conform unui contract din ianuarie 2010, extins în iulie 2014 și la rețeaua fostului operator Cosmote, în prezent Telekom Romania Mobile Communications.

“Începând cu data transferului, Ericsson va înceta să mai fie angajatorul salariaților transferați (fără ca acest lucru să atragă încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaților transferați) (…) Noul angajator va fi obligat să respecte toate drepturile pe care le aveți în prezent, urmând să aveți aceleași obligații precum cele avute în prezent, potrivit prevederilor contractului individual de muncă aflat în vigoare”, se arată în document.

Înființată în anul 2003, Deltatel Timișoara are ca obiect de activitate “alte activități de telecomunicații”, conform www.termene.ro. Acționarii societății sunt Mihai Popescu, Cristian Alexandru Stoica, Gelu Silviu Crâsnic, Radu Dan Mihăescu și Dan Mihai Bedros, fiecare cu o participație de 20%. Timp de 18 ani, până în 2009, Bedros a condus subsidiara locală a Alcatel România, ulterior Alcatel Lucent Romania, după fuziunea celor două grupuri internaționale. În 2016, conform celor mai recente date disponibile, Deltatel avea aproape 400 de angajați și a înregistrat o cifră de afaceri de 55,86 milioane de lei și un profit net de 2,4 milioane de lei.

Trylon TSF și-a început activitatea în anul 2009 și, conform codului CAEN, desfășoară “alte activități speciale de construcții n.c.a.”. În 2016, societatea a raportat afaceri de 17,83 milioane de lei și un profit net de 445.829 lei. Acționarul majoritar al firmei este sunt Trylon TSF Ontario (Canada), cu o participație de 99,505%, potrivit www.termene.ro. Compania canadiană și-a început activitatea în anul 1932 și este specializată în construcția de turnuri și elemente de infrastructură de telecomunicații. Ericsson Telecommunications Romania este parte a grupului suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, cu afaceri de peste 24 miliarde de dolari în 2017.

Comentarii

comentarii