Acasă Actualitate Este doliu în lumea artistică din România! Un celebru interpret a fost...

Este doliu în lumea artistică din România! Un celebru interpret a fost răpus de COVID-19 la 57 de ani

DISTRIBUIȚI

Un cunoscut artist din România, extrem de apreciat mai ales în zona Bihorului, a încetat din viaţă duminica aceasta, la vârsta de 57 de ani. Se infectase cu noul coronavirus în urmă cu exact o lună de zile.

Este vorba despre cunoscutul violonist bihorean Doru din Albeşti. Acesta a încetat din viaţă în urma infectării cu noul coronavirus. Artistul, pe numele său real Dorin Buda, avea 57 de ani.

Apropiaţii săi au recunoscut că Doru din Albeşti nu se vaccinase împotriva COVID-19, din convingere, nevrând să renunţe la această decizia nici măcar la insistenţele prietenilor sau rudelor sale, potrivit ebihoreanul.ro.

Artistul a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 pe data de 30 septembrie şi internat apoi în spital. Din păcate, starea sa de sănătate s-a degradat repede şi, în ciuda tuturor eforturilor depuse de medici, el nu a mai putut fi salvat şi a murit, duminică, pe patul de spital.

Dorin Buda sau Doru din Albeşti, pe numele său de scenă, era extrem de apreciat în lumea lăutarilor bihoreni.

Violonist din zona Crişului Negru, el a cântat, de-a lungul timpului, la mai multe hoteluri din staţiunea Băile Felix, iar, în ultima perioadă, admiratorii săi l-au putut vedea alături de formaţia Andrica Banda.

Amintirea lui Doru din Albeşti nu va părăsi prea curând lumea muzicală bihoreană pentru că cei doi fii ai săi, Sergiu şi Raul, sunt la rândul lor interpreţi talentaţi la vioară şi orgă.

Sursa: capital.ro

Comentarii

comentarii