Acasă Actualitate Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, a votat, la Strasbourg, legea europeană privind libertatea...

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, a votat, la Strasbourg, legea europeană privind libertatea mass-mediei

DISTRIBUIȚI

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a votat, în plenul PE de la Strasbourg, legea europeană privind libertatea mass-mediei.

”Această lege este o necesitate, și nu un moft politic”, a precizat eurodeputatul Grapini, în punctul său de vedere transmis Comisiei Europene.

De asemenea, Maria Grapini consideră că această lege răspunde la problemele reale din UE, privind informațiile false, obstrucționarea unor jurnaliști în a spune adevărul și la manipularea dirijată de grupuri politice.

“Ce cred eu este că noi, cei care reglementăm, trebuie să fim atenți la termenii pe care îi folosim. Corect este să spunem că protejăm democrația, nu că protejăm jurnaliștii! Nu obstrucționăm, în niciun caz, informațiile din mass-media, ci dorim să eliminăm știrile false. Personal, susțin legea europeană privind libertatea mass-mediei și doresc să mulțumesc asociațiilor mass-media din țara mea care m-au ținut la curent cu problemele reale din domeniu. Fără informații complete și corecte, nu putem lua decizii corecte în politici publice”, se mai arată în punctul de vedere transmis de eurodeputatul Grapini Comisiei Europene.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a punctat faptul că mass-media trebuie să rămână un stâlp al democrației, care ajută la cunoașterea realității și pune presiune pe autoritățile naționale și europene să respecte drepturile cetățenilor.

Comentarii

comentarii