Acasă Actualitate CJAS Timiș: “Vaccinul antigripal poate fi procurat de asiguraţi direct din farmacii!”

CJAS Timiș: “Vaccinul antigripal poate fi procurat de asiguraţi direct din farmacii!”

DISTRIBUIȚI

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș atenționează că vaccinul antigripal poate fi procurat de asiguraţi direct din farmacii! Asiguratul, pe baza unei reţete compensate,  eliberate de medicul de familie sau de un medic specialist. se poate adresa oricărei farmacii în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru procurarea vaccinului antigripal.

Prescripția medicală electronică pentru vaccinurile antigripale are o valabilitate de maximum 30 de zile de la data emiterii. Administrarea vaccinului poate fi făcută de medici de familie, epidemiologi, de boli infecțioase, pediatri, sau medici din orice altă specialitate care au atestat de vaccinologie.

„Vaccinul antigripal este compensat 100% pentru  următoarele categorii de asiguraţi: minorii cu vârsta de peste 6 luni; gravide; persoane între 19 și 65 de ani, aflate în una dintre următoarele situații: boli cronice cardio-vasculare, respiratorii, renale, hepatice, neurologice, boli metabolice, oncologice, autoimune, malformații congenitale, obezitate, asplenie, persoane cu infecţie HIV/ SIDA, terapie imunosupresoare, transplant imunosupresia congenitală; persoane peste 65 de ani; personal medico – sanitar și auxiliar. Persoanele cu vârsta mai mare de 45 ani și mai mică de 65 ani, fără boli cronice, care doresc să se imunizeze, beneficiază de un regim de compensare 50%”, a declarat directorul CJAS Timiş, Victor Dumitraşcu, miercuri, 4 octombrie.

Comentarii

comentarii