Acasă Cultura Evenimente artistice de „COOLtură Urbană”, și în acest week-end, la Timișoara

Evenimente artistice de „COOLtură Urbană”, și în acest week-end, la Timișoara

610
DISTRIBUIȚI

Timișorenii sunt așteptați și în acest sfârșit de săptămână la evenimente din cadrul proiectului „COOLtura Urbană”. Primele momente artistice din cadrul proiectului au avut loc pe 16 și 17 noiembrie.

Pentru a se integra cât mai bine în peisajul timișorean și pentru a atrage în mod special tinerii, evenimentele au fost programate în cele cinci centre de tineret din oraș: Centrul de Tineret Calea Martirilor – Str. Pepinierei nr.4, Centrul de Tineret Lipovei – Str. Iasomiei nr.4, Centrul de Tineret Calea Aradului – Str. Dej nr 4, Centrul de Tineret Fratelia – Strada Gavril Musicescu, punct termic PT 83 și Centrul de Tineret Șagului – Aleea Poieniței 2A.

Proiectul și-a propus să aducă evenimentele artistice, culturale și educaționale în apropierea timișorenilor prin concentrarea de activități în cartiere, mai exact în Centre de tineret urbane, amenajate în cadrul proiectului Youth Centers UP. Acestea au fost date spre utilizare, în acestă vară, tinerilor și nu numai, astfel încât ele să devină puncte de interes pentru comunitatea locală. Astfel, se dorește creșterea consumunlui de cultură atât în rândul tinerilor.

COOLtura Urbană este un proiect îndrăzneț implementat de către Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, realizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ‚,Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

„Evenimentele desfășurate vor fi din cele mai diverse, astfel încât oricare locuitor al cartierelor timișorene să se regăsească și să poată participa. Astfel, pe întregul parcurs al lunii noiembrie, veți găsi în centrele de tineret urban piese de teatru pe diferite tematici, ateliere de ceramică, ateliere de dans contemporan pentru toate vârstele, concerte de muzică clasică, seri tematice internaționale sau spectacole de circ”, a fost promisiunea organizatorilor, la începutul proiectului.

 „Timișoara Capitală Europeană a Culturii este un program pentru toți timișorenii. COOLtura Urbana, prin intermediul spațiilor din cartiere (centrele urbane de tineret) va aduce activități culturale mai aproape de fiecare timișorean. Anul acesta este perioada de pilotare, ne dorim ca până în 2021, indiferent zona în care locuiesc să existe, la o distanță de 10-15 minute mers pe jos un spațiu de expresie culturală”, a spus și Mihai Adrian Vilcea, președintele FITT.

Programul COOLtura Urbană pentru 23 și 24 noiembrie este:

  1. Atelier de Fotografie

23 noiembrie, ora 14, Centrul de Tineret Calea Aradului – Str. Dej nr.4

24 noiembrie, ora 14, Centrul de Tineret Fratelia – Strada Gavril Musicescu, punct termic PT 83

  • Atelier de Dans Contemporan

23 noiembrie, ora 17, Centrul de Tineret Șagului – Aleea Poieniței 2A

  • Atelier Acrobații

23 noiembrie, ora 14, Centrul de Tineret Calea Aradului – Str. Dej nr.4

24 noiembrie, ora 14, Centrul de Tineret Șagului – Aleea Poieniței 2A.

Comentarii

comentarii