Acasă Actualitate Există viață după cancer! OncoHelp Timișoara organizează Dovleacul Roz 2022

Există viață după cancer! OncoHelp Timișoara organizează Dovleacul Roz 2022

DISTRIBUIȚI

Există viață după cancer! Asociația OncoHelp Timișoara va organiza manifestarea tradițională Dovleacul Roz 2022, vineri 28 octombrie, la Venue, de la ora 19.00.

Un spital nu înseamnă doar o clădire, ci și un număr de pacienți – oameni care suferă de o boală dificilă.  Grupul de suport al pacientelor cu cancer de sân din cadrul OncoHelp reprezintă un exemplu permanent de eroism, zi de zi, acel eroism tăcut al bolnavului care te face să înțelegi cât de neimportante sunt micile neplăceri cotidiene față în față cu marile provocări pe care viața ți le pune înainte.

În sprijinul acestor paciente a fost organizat în ultimii ani, cu o pauză de doi ani, în timpul pandemiei COVID19, evenimentul caritabil “Dovleacul roz” – care a devenit un simbol al campaniilor derulate de OncoHelp și se dăruiește cu recunoștință comunitățiii și tuturor susținătorilor. De-a lungul timpului alături de Asociația OncoHelp au fost numeroși oameni cu suflet mare, organizații caritabile sau instituții. Oncohelp mulțumește tuturor!

Speranța celor care au înființat Centrul de Oncologie OncoHelp în urmă cu 13 ani a fost aceea de a asigura tuturor pacienților bolnavi de cancer un tratament corect, în condiții cât mai bune. Dorința fondatorilor a fost aceea de a păstra din sistemul public ceea ce era mai bun – și de aceea au hotărât ca toate serviciile oferite pacienților să fie accesibile.

După 13 ani de funcționare, Centrul de Oncologie OncoHelp oferă în continuare servicii gratuite tuturor pacienților asigurați. La momentul inaugurării sale, la 1 octombrie 2009, centrul avea 32 de paturi și o singură secție de oncologie. Astăzi are aproape 170 de paturi și o serie de secții noi – hematologie, radioterapie, îngrijiri paliative și compartimente de imagistică medicală. La început au fost 3 persoane, iar azi sunt sute de angajați și colaboratori. Proiectul OncoHelp a crescut mereu, împins de afluxul permanent de noi pacienți, astfel încât s-a ajuns ca acum să fie realizate lunar mii de internări.

Centrul de Oncologie OncoHelp este un spital universitar dotat cu aproape 170 de paturi, dintre care 131 pentru spitalizare continuă, 29 de paturi pentru spitalizare de zi și 5 paturi ATI SPA ( Supraveghere post-anestezie). În cadrul Centrului sunt oferite gratuit servicii medicale de oncologie, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară și inferioară, imagistică medicală (computer tomograf, ecografie medicală și mamografie). În cadrul unității sanitare funcționează singurul centru de îngrijiri paliative dintr-un spital universitar din vestul țării. Tot aici, pacienții beneficiază de cazare și masă gratuite pe perioada tratamentelor de radioterapie, în cadrul unei clădiri cu 48 paturi care asigură condiții hoteliere moderne.

Comentarii

comentarii