Acasă Cultura Expoziţie inedită, la Galeria Calina din Timişoara

Expoziţie inedită, la Galeria Calina din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Zeci de iubitori de artă au participat luni seara la vernisajul unei expoziţii inedite, la Galeria Calina din Timişoara. Este vorba de expoziţia cu titlu de număr de cod – „44783” a tinerei artiste Irina Broboană, originară din Vâlcea.

Desenele în cărbune ale artistei de 26 de ani pun sub observaţie condiţia copiilor din centrele de plasament. Artista face o trecere de la contextul unei ţări din fostul bloc comunist (România), la unul occidental, cel al anilor 1960 din Marea Britanie.

„Desenele Irinei Broboană reconstruiesc fragmente din istoria unui fenomen social. Printr-un filtru care apropriază alte istorii şi memorii documentare, autoarea îşi asumă o dimensiune etică, apelând la soluţia unui discurs în ramă. Artista îşi spune povestea prin poveştile altora, evocând contextul în care problema alterităţii şi a spaţiului personal rămân problemele cheie”, a spus curatorul expoziţiei, Olivia Nitiş.

Expoziţia „44783” va fi deschisă la Galeria Calina între 15 iulie şi 9 august 2013, de luni până vineri, între 10-18, şi sâmbăta, între 11-15.

Comentarii

comentarii