Acasă Actualitate Fă o sponsorizare! Sprijină 200 de adulți cu dizabilități intelectuale care depind...

Fă o sponsorizare! Sprijină 200 de adulți cu dizabilități intelectuale care depind de serviciile Fundației “Pentru Voi”

901
DISTRIBUIȚI

Beneficiarii Fundației Pentru Voi Timișoara prezenți în cele 3 centre de zi respectă cu strictețe măsurile de protecție împotriva infectării cu Covid19. Există însă și beneficiari cu dizabilitate severă care nu poartă masca și din această cauza nu pot participa la activitățile din centre.

Laila Onu, directoarea fundației, a explicat, marți 18 august:

”Pentru ei, trebuie să găsim soluții, adaptând serviciile în funcție de nevoi. Fie desfășurăm activitățile de centru de zi la domiciliul lor, fie organizăm în cadrul centrelor de zi activități pentru exersarea abilităților cognitive, desfășurate cu ajutorul tabletei, dezvoltarea abilităților lucrative, dezvoltare de abilități sociale, cu participarea prin aplicația whatsapp a beneficiarilor de acasă.

Este o perioada dificilă cu care nu ne-am confruntat până acum, suntem grav afectați financiar, donațiile și sponsorizările au scăzut dramatic, de aceea orice ajutor este binevenit, atât din partea persoanelor fizice cât și juridice.

Donează pe site http://www.pentruvoi.ro/donează/!

Fă o sponsorizare, pe care poți să o deduci în limita a 20% din impozitul pe venit sau profit!

Sprijină 200 de adulți cu dizabilități intelectuale care depind de serviciile Fundației “Pentru Voi”!”, este îndemnul Lailei Onu.

Reinventarea serviciilor sociale, pentru a face față pandemiei Covid 19, este cea mai mare provocare a furnizorilor de servicii sociale, nu doar în România, ci în toată Europa.

Cum să fie oferite serviciile de care au nevoie persoanele cu dizabilități intelectuale, respectând toate regulile și recomandările sanitare: masca, distanță socială, fără atingeri între persoane?

”Această este întrebarea căreia ne străduim cu toții să îi găsim răspunsuri. Adaptăm serviciile sociale provocărilor vremurilor actuale cu regulile impuse de pandemie. Noi aplicăm deja scenariul galben al școlilor: un grup de beneficiari sunt în centrele de zi, în așa fel încât să respectăm distanță socială și alți beneficiari participa la activități de acasă.

Exerciții pentru exersarea abilităților cognitive, desfășurate cu ajutorul tabletei și dezvoltare de abilități sociale, cu participarea prin aplicația whats app a beneficiarilor de acasă.

Pentru beneficiarii care nu pot purta masca, specialiștii noștri oferă serviciile la domiciliul lor: azi, terapie prin muzică și stimulare senzorială desfășurate la domiciliul beneficiarului”, spune Laila Onu.

Comentarii

comentarii