Acasă Cultura Fanfara militară va cânta într-un chioşc din Parcul Central al Timişoarei

Fanfara militară va cânta într-un chioşc din Parcul Central al Timişoarei

DISTRIBUIȚI

Încă se mai fac angajări la Brigada 181 Infanterie din Timişoara şi la viitoarea fanfară
“Trecea fanfara militară… în frunte cu-n tambur major…”, cânta Dan Spătaru. Ei bine, de acum, la Timişoara, fanfara militară nu va mai trece, ci va rămâne. Unde? Într-un chioşc ce va fi amplasat într-unul din parcurile Timişoarei, în cel Central sau al Rozelor. Fanfara va avea concerte pe timpul verii cum avea pe vremuri, iar bunicii noştri ascultau în după-amiezele însorite muzica alămurilor mânuite cu pricepere de  cadrele militare. Acum se va reînfiinţa fanfara, odată cu înfiinţarea Brigăzii 18 Infanterie Banat. În Timişoara există o fanfară – Pro Amiciţia – dar va mai fi una, ce va aparţine de această nou înfiinţată brigadă. Şi apropos, încă se fac angajări, atât pentru forţele terestre din această brigadă, cât şi pentru fanfară…
“Cinci batalioane aparţin acestei brigăzi”
“În Timişoara, anul trecut s-a înfiinţat brigada 18 Infanterie Banat. Cinci batalioane aparţin acestei brigăzi. Timişoara îşi recapătă rangul de oraş care deţine forţa armată în cadrul ei – forţe terestre. Brigăzii 18 Infanterie îi va fi alocată şi o fanfară. Domnul primar Ciuhandu a promis că va face un chioşc în Parcul Central, unde fanfara va avea concerte şi pe timpul verii pentru a ne aduce aminte de zilele când fanafara cânta în parcul Timişoarei. În Parcul Central s-ar putea afla acest chioşc sau chiar şi în Parcul Rozelor”, spune secretarul de stat în Ministerul Apărării Viorel Oancea.
“Sunt mai ales cereri de plecat în teatre de operaţiuni”
În plus, se fac recrutări şi pentru batalioanele din noua brigadă înfiinţată anul trecut. Normal, numai celor ce doresc acest lucru. Iar cereri sunt… “Se fac recrutări pentru batalion. Soldaţii se recrutează conform normelor legale. Sunt batalioane de artilerie, infanterie, organizate în compunerea brigăzii. În jur de 800 de oameni are un batalion. Centrul Militar Zonal face angajări. Sunt mai ales cereri de plecat în teatre de operaţiuni”, a mai spus Viorel Oancea. Militarii care pleacă în teatre de operaţiuni primesc ceva mai mulţi bani, dar îşi asumă şi multe riscuri. ”Viaţa de militar nu e uşoară”, recunoaşte şi Oancea. Iar pentru că unii dintre militarii ce se vor angaja la noul batalion vor avea nevoie şi de un loc unde să stea, aceştia vor avea aşa ceva la dispoziţie. “Am făcut aranajamente cu primăria şi consiliul judeţean pentru a le da un loc unde să locuiască. În rest li se dă jumătate din salariu ca să poată închiria o locuinţă. Noi punem la dispoziţie terenul, autorităţile locale infrastructura şi Ministerul Dezvoltării banii pentru ridicarea blocurilor ANL. E un parteneriat corect făcut între cei trei. O parte dintre locuinţe către cadrele militare, o parte pentru lista ANL a Primăriei Timişoara”, mai spune Oancea.

 

Comentarii

comentarii