Acasă Actualitate Fanii lui Funeriu i-au făcut fostului ministru o pagină de mulţumire pe...

Fanii lui Funeriu i-au făcut fostului ministru o pagină de mulţumire pe Facebook

384
DISTRIBUIȚI

Arădeanul Daniel Funeriu a fost, vreme de doi ani, ministru al Educaţiei şi Cercetării. Dacă mulţi miniştri îşi duc mandatele către un obştesc sfârşit fără să iasă foarte mult în evidenţă, cazul lui Funeriu este puţin diferit. Dintre faptele de arme ale arădeanului şcolit pe la Strasbourg, au rămas în memoria colectivă modificările de la examenul de Bacalaureat şi tentativa de reformare a sistemului Universitar, prin noua lege a Educaţiei. Reformarea dorită s-a izbit de un conservatorim atroce al sistemului, dar, în privinţa Bacalaureatului, rezultatele s-au văzut. Niciun alt ministru nu a reuşit să convingă un număr atât de mare de elevi că au trecut prin liceu ca umbra prin apă. Mulţi au văzut rezultatele examenului ca pe un eşec personal al ministrului, însă alţii le-au considerat o dovadă că, în sfârşit, Bacalaureatul a fost „pe bune”.

Daniel Funeriu a avut parte de o atenţie deosebită în reţeaua de socializare Facebook încă din vara anului trecut. Bacalaureatul a fost o ocazie bună pentru apariţie unor pagini dedicate fostului ministru. Unele pro, majoritatea contra. Pagini precum „Anti Daniel Funeriu” sau „Demisia – Daniel Funeriu!” au strâns sute de susţinători. Mult mai puţin numeroşi, susţinătorii ministrului au contraatacat cu alte pagini: „Felicitări Daniel Funeriu!”, „Pro Funeriu”.

Acum, la terminarea mandatului, un grup de susţinători s-au gândit să-i lase ministrului un mesaj de mulţumire pentru tot ceea ce acesta a realizat timp de doi ani. Aceştia au realizat o pagină cu numele „Mulţumim Daniel Funeriu”. „Ministrul Daniel Funeriu este unicul reformator al învăţământului românesc. Datorită dumnealui avem o nouă lege a educaţiei, un bacalaureat corect, un sistem sănătos şi clar, lipsit de abuzurile sindicaliştilor. Mulţumim, domnule ministru!”, se spune în descrierea paginii care a strâns deja peste 100 de „Like”-uri. Pagina face trimitere la câteva articole laudative la adresa lui Funeriu, iar simpatizanţii au început să-şi deşerte laudele la adresa acestuia. „Ministrul Daniel Funeriu este cel mai curajos ministru pe care România l-a avut vreodată. A făcut ordine într-un sistem pe care întreaga ţară îl credea pierdut, în ciuda tuturor protestelor şi obstacolelor cu care s-a confruntat”, spune un susţinător. „Domnule Funeriu, aţi fost cel mai bun ministru al educaţiei pe care l-a avut România de la căderea comunismului. Vă mulţumim pentru sacrificiul făcut şi sper să rămâneţi în continuare alături de ministerul pe care aţi început să-l reformaţi”, spune un alt susţinător. Între timp, alţii au început să glumească pe seama iniţiativei. „Rugăm filiala PDL Arad să popularizeze această pagină de Facebook”, scria un utilizator al reţelei de socializare.

Conform Wikipedia, Daniel Petru Funeriu s-a născut pe 11 aprilie 1971, la Arad. În 1988, la vârsta de 17 ani, a fugit din România comunistă, de unul singur, în Franţa. În liceu a fost olimpic internaţional la chimie. În anul 1999 a obţinut titlul de doctor în chimie la Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg, sub coordonarea laureatului Nobel în chimie, profesorul Jean Marie Lehn. În 2007 a candidat fără succes din partea Partidului Democrat Liberal la alegerile europarlamentare. La data de 23 decembrie 2009, a fost numit ministrul Educaţiei. Daniel Funeriu are dublă cetăţenie, română şi franceză.

Comentarii

comentarii