Acasă Actualitate Fanteziile primarului Nicolae Robu îi costă pe timişoreni 700.000 de lei

Fanteziile primarului Nicolae Robu îi costă pe timişoreni 700.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Pasaj pe sub Spitalul Militar, pasaj pe sub Piaţa Victoriei, metrou, fântână cântătoare pe Bega, sunt câteva dintre ideile (poate frumoase) pe care primarul Nicolae Robu le-a avut în dorinţa de a fi UNIC în istoria administraţiei locale timişorene. Desigur, şi timişorenilor le-ar fi plăcut să aibă chiar mai mult decât atât, poate un cartier în stil Dubai, unul în stil francez, unul vienez, unul american, londonez etc, dar între idee-dorinţă-posibilitate este o relaţie deloc fantezistă. Nu doar opoziţia politică a domnului primar Nicolae Robu l-a criticat adesea pentru astfel de idei, ci şi timişoreni de rând care şi-ar dori, de pildă, să aibă acum primăria bani pentru curăţenie pe străzi.

Cum, niciun proiect nu poate deveni realitate fără un studiu de fezabilitate, primarul a considerat că nu e rău să facă astfel de SF-uri, care, unele dintre ele, nu sunt deloc ieftine, iar per total sec de 700.000 de lei.

Pentru că şi-a dat seama că municipalitatea nu are bani să realizeze aceste proiecte, iar a desfunda oraşul în şantiere, în plină Capitală Culturală Europeană 2021 este sinucidere curată, acum edilul propune “scoaterea din evidenţa contabilă a obiectivelor de investiţii nerealizate”, promovate de către Serviciul Drumuri, Poduri şi Parcaje, Canalizare, Alimentare cu apă: “Având în vedere Avizul Direcţiei Economice – anexă la Raportul de Specialitate nr. SC2018 – 25391/30.10.2018.

Având în vedere avizele Comisiei pentru studii, prognoze, economie, buget, finanţe, impozite şi taxe, Comisiei pentru dezvoltare urbanistică, amenajarea teritoriului şi patrimoniu, Comisiei pentru administrarea domeniului public şi privat, servicii publice şi comerţ, regii autonome şi societăţi comerciale, Comisiei pentru cultură, ştiinţă, învăţământ, sănătate, protecţie socială, turism, ecologie, sport şi culte din cadrul Consiliului Local al Municipiului Timişoara (…) HOTĂRĂŞTE:

Art.1: Se aprobă scoaterea din evidenţa contabilă a Primăriei Municipiului Timişoara a obiectivelor nerealizate, promovate de către Serviciul Drumuri, Poduri şi Parcaje, Canalizare, Alimentare cu apă, conform Anexei ce face parte integrantă din hotărâre”, arată proiectul de hotărâre ed CLT.

Lista eşecurilor practice ale unor idei nerealiste ale edilului, care vor fi scoase acum din contabilitate este următoarea:

– ,,Extindere canal menajer Calea Şagului etapa I’’ cu o valoare contabilă în suma de 214.450,73 lei

– ,,SF Fântâna ornamentală canal Bega’’ cu o valoare contabilă în suma de 198,40 lei

– ,,PT Realizare fântână ornamentală Piaţa Huniade’’ cu o valoare contabilă în suma de 55.091,11 lei

– ,,Reabilitare conductă apă strada Uzinei’’ cu o valoare contabilă în suma de 400 lei

– ,,Reabilitare conductă apă Zona Fabric’’ cu o valoare contabilă în suma de 500 lei

– ,,Reorganizarea circulaţiei rutiere pe inel I Piaţa Victoriei’’ cu o valoare contabilă de 63.654, 84 lei

– ,,Expertiză tehnică pentru consolidare Pasaj Slavici –Polonă’’ cu o valoare contabilă de 78.134,88 lei transferate către RATT.

“ Propunem transferarea cheltuielilor înregistrate în contabilitatea Primăriei Municipiului Timişoara şi scoaterea din evidenţa contabilă a contului 231 – ,,SF Întregirea reţea apă canal Municipiul Timişoara etapa II’’ cu o valoare contabilă de 71.066,70 lei – ,,SF+PT Reabilitare reţea de apă Zona Ronaţ Triaj şi canal Calea Ghirodei’’ cu o valoare contabilă de 74.256 lei”, mai spune proiectul.

Declaraţiile edilului despre unele dintre aceste proiecte:

“Nu renunţăm la acel proiect, dar nu ne putem permite să demarăm o lucrare care să ducă la descoperiri arheologice sau alte motive de blocaj, astfel încât să ne prindă anul 2021 cu acest şantier deschis. Inelul II rutier, care include pasajul subteran pentru trafic uşor, prin faţa Operei şi cu ieşire spre Banca Naţională, va fi amânat până după anul 2021.”

”Proiectul fântânii muzicale, acel sistem de spectacol de jocuri de apă, sunet şi lumină, pe care voiam iniţial să-l realizăm pe Bega, este altfel decât arătau documentele. (…). Nu l-am abandonat, am decis să alocăm un alt spaţiu, în Parcul Botanic. (…). În 2017 trebuie să avem şi acest sistem extrem de spectaculos.”

De acum, timişorenii s-ar putea aştepta la oferte tot mai impopulare ale primarului, pentru că primăria nu mai are bani: majorări de taxe şi impozite, frig în apartamentele arondate la Colterm, apa de la robinet oprită, beznă pe străzi, extinderea grămezilor de gunoaie până la etajul II al blocurilor. Lista poate continua, pentru că edilul mai are idei care să lovească în timişoreni, cu siguranţă.

Comentarii

comentarii