Acasă Actualitate Femeile de afaceri solicită primăriei să rezolve criza energetică: ”Timișoara a ieșit...

Femeile de afaceri solicită primăriei să rezolve criza energetică: ”Timișoara a ieșit în stradă în 1989 și pentru căldură…!”

215
DISTRIBUIȚI

Asociația Femeilor de Afaceri din România cu sediul în Timișoara solicită Primăriei Municipiului Timișoara și conducerii Colterm să găsească de urgență o soluție la această criză energetică fără precedent cu care se confruntă orașul.

În mesajul AFAR, semnat de președinta, Mery Ianculescu, se arată:

”Municipiul Timișoara este, de marți, fără căldură și apă caldă în sistemul centralizat. Prin această oprire, care nu știm când va lua sfârșit, Primăria Timișoara, Colterm  pun în pericol viața celor 56.000 de familii care sunt branșate la acest sistem, a persoanelor aflate în spitale, a angajaților din unitățile administrative și nu numai, care la rândul lor sunt ”beneficiarii” acestei crize.

Apreciem că acest mod de lucru, în care, de pe o zi pe alta, concetățenii noștri au rămas, în perioadă de pandemie și de frig, să înghețe fie în locuințe, fie la serviciu și, mai grav decât orice, în spitale, ca fiind inacceptabil pentru municipiul nostru, ca de altfel pentru toate localitățile din țară.

Astăzi avem deja două victime ale frigului, iar numărul acestora va crește în perioada următoare.

Să nu uităm că Timișoara a ieșit în stradă în 1989 și pentru căldură, și pentru condiții de trai decente. Ceea ce vedem astăzi numai condiții decente nu se pot numi, și nici nu asigură respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, conform Constituției României.

Solicităm Primăriei Municipiului Timișoara și conducerii Colterm să găsească de urgență o soluție la această criză energetică fără precedent, astfel încât periclitarea vieților omenești să înceteze, alăturîndu-ne astfel apelului făcut de directorii spitalelor timișorene”.

Comentarii

comentarii