Acasă Cultura Festivalele se mută în zona Gărâna-Brebu

Festivalele se mută în zona Gărâna-Brebu

DISTRIBUIȚI

În week-end-ul 17-19 iulie, pasionaţii de jazz, dar şi cei de muzică veche, au la dispoziţie la Gărâna şi Brebu două evenimente cu totul speciale şi foarte la îndemână, căci cele două localităţi din judeţul Caraş Severin sunt la o plimbare distanţă.
A XIII-a ediţie a festivalului de jazz de la Gărâna, care se va desfăşura în deja tradiţionala Poiană a Lupului din satul Gărâna, are şi anul acesta parte de participanţi din mai multe colţuri ale lumii. În cele trei seri de festival se vor putea asculta trupe de jazz din România, Polonia, Norvegia, Elveţia, S.U.A., Germania, Austria şi Republica Moldova. Jazz de Necaz – un soi de supergrup format din unii din cei mai talentaţi tineri muzicieni de la noi, Andrezej Jagodzinski Trio – format din unul din cei mai importanţi pianişti ai scenei poloneze de jazz, împreună cu Adam Cegielski şi Czeslaw Bartkowski, John Abercrombie Group sau Nills Petter Molvaer – cel mai influent trompetist de la Miles Davis încoace, care va cânta alături de Eivind Aarset (chitară şi bass) şi Audun Kleive (tobe) sunt doar câteva din numele care vor urca pe scena Gărâna Jazz Festival 2009. 
În acelaşi timp, dar pe alt interval orar, la Brebu Nou se va desfăşura Festivalul de Muzică Veche al Societăţii Musica Antica, un eveniment muzical de amploare şi înaltă ţinută artistică cu participare internaţională, festival dublat şi de un masterclass în domeniul specific al muzicii vechi, care se va desfăşura în săptămână 13-19 iulie. Concertele programate în festival se desfăşoară în cele trei zile dedicate publicului la Biserica Catolică din Brebu Nou, de la ora 12, iar spectatorii îi vor putea urmări vineri, 17 iulie, pe cei de la La Follia Baroque Ensemble Timişoara, sâmbătă, 18 iulie, pe Masato Matsuura din Japonia – cu o reprezentaţie de mişcare corporală specifică Teatrului Nô, iar apoi pe Thomas Boysen şi Thor Harald Johnsen din Norvegia cu un concert de lăută, theorbă şi chitară barocă. În ultima zi, duminică, 19 iulie, în Biserica Catolică din Brebu Nou vor răsuna acordurile celor de la Ausonia (Belgia).
Mai multe detalii despre cele două evenimente, puteţi găsi pe http://www.garana-jazz.ro/, repsectiv pe http://www.lafollia.ro/.

Comentarii

comentarii