Acasă Eveniment Festivalul Vânătorilor, la Pădurea Verde Timişoara

Festivalul Vânătorilor, la Pădurea Verde Timişoara

522
DISTRIBUIȚI

festival vanatori padurra verde DSCF9211Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Timiş va organiza Festivalul Vânătorilor, ediţia a patra, sâmbătă, 29 iunie, la Pădurea Verde Timişoara, şi expoziţia de trofee de vânătoare (cerb, cerb lopătar şi mistreţ), ediţia a cincea, la Bastionul Therezia din capitala Banatului, în perioada 3-7 iunie.

„Pentru acest an, noi deja am început pregătirile la festival, fiindcă în 2012 au apărut probleme cu alimentarea cu energie electrică. Acum tragem cablu electric gros la pădure să reziste la prepararea mâncărurilor. Vor avea loc concursuri de tir, de ceaune, de chinologie. Pentru toate încercăm să aducem arbitri străini, iar din comisie vor face parte un membru din Serbia, unul din Ungaria, iar ceilalţi din judeţele participante”, a declarat Cornel Lera, preşedintele AJVPS Timiş.

Vor fi invitaţi vânători din Serbia, Ungaria, Hunedoara, Arad, Caraş-Severin şi Timiş, cu peste 30 de ceaune, dar poate participa oricine doreşte din România. Vor fi preparate din vânat (căprior, mistreţ) şi peşte şi o categorie „Diverse”. Intrarea este liberă.

În 2012, au fost 37 de ceaune şi peste 3.000 de vizitatori. Din 2014, data organizării va fi schimbată, în 20 septembrie. „La nivel de ţară, dorim să stabilim ca, în 20 septembrie, să fie sărbătorit sfântul Eustaţiu, patronul spiritual al vânătorilor. Cu o zi înainte, vom organiza şi Congresul Vânătorilor din România la Timişoara, iar a doua zi, care va fi duminică, să aibă loc festivalul, la care să participe toţi cei care au fost prezenţi şi la congres”, a declarat Lera.

Cu acest prilej, va fi organizată şi o conferinţă pe tema şacalului, fiindcă este un animal de pradă nou, care a apărut în Timiş şi a început să ridice probleme mari şi nu este stabilit un plan de recoltă. De asemenea, echipa de tir a AJVPS Timiş, vicecampioană naţională în 2012, este invitată la campionatul mondial de la Veneţia, Italia, în perioada 4-5 iunie. „România trebuia să fie reprezentată de campioană, dar fiindcă nu are bani să meargă, trebuie să îmi trimit echipa mea”, a subliniat Lera.

Comentarii

comentarii