Acasă Economic METRO Chef premiază cei mai pricepuţi bucătari din România

METRO Chef premiază cei mai pricepuţi bucătari din România

DISTRIBUIȚI

Competiţia de artă culinară METRO Chef a ajuns la etapa finală, urmând a-şi desemna câştigătorii ediţiei din 2012. Timp de şase luni, METRO Chef a străbătut cele mai mari oraşe din România, în căutarea celor mai iscusiţi bucătari din ţară. 

După cele şapte etape regionale, cei mai talentaţi Chefi din Bucureşti, Iaşi, Craiova, Cluj, Braşov, Timişoara şi Constanţa se vor întrece în reţete culinare în finala competiției, pentru a câștiga unul dintre cele trei premii oferite de METRO România. În plus faţă de etapa regională, când echipele aveau de realizat un meniu format din două preparate, cu specific naţional sau internaţional, în finala METRO Chef bucătarii vor trebui să indice şi o băutură care să poată fi servită împreună cu fiecare dintre cele două preparate ale meniului gătit. Meniurile vor fi evaluate de către un juriu format din cinci specialişti din domeniul culinar: Gabriela Berechet – preşedinte al Federaţiei Bucătarilor din România, renumitul maestru bucătar Horia Mihnea Vîrlan, Silvia Ailincai – chef patisier Centrul de Pregătire în Gastronomie (METRO Cash & Carry România), Constantin Eremia – executive sous chef Centrul de Pregătire în Gastronomie (METRO Cash & Carry România) şi Patrick Guibet – executive chef Centrul de Pregătire în Gastronomie (METRO Cash & Carry România). Echipele cu cele mai reuşite trei preparate vor câştiga unul dintre premiile oferite de METRO România, în finală: Premiul I – Medalia de aur: 10.000 de euro pentru echipa câştigătoare (respectiv câte 5.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi membri ai echipei); şi voucher(e) de cumpărături, în valoare totală de 1.000 de lei acordat(e) angajatorului membrilor echipei câştigătoare; Premiul II – Medalia de argint: 6.000 de euro pentru echipa câştigătoare (respectiv câte 3.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi membri ai echipei); voucher(e) de cumpărături, în valoare totală de 1.000 de lei acordat(e) angajatorului membrilor echipei câştigătoare; Premiul III – Medalia de bronz: 3.000 de euro pentru echipa câştigătoare (respectiv câte 1.500 de euro pentru fiecare dintre cei doi membri ai echipei); voucher(e) de cumpărături, în valoare totală de 1.000 de lei acordat(e) angajatorului membrilor echipei câştigătoare. “Prin programul METRO Chef, ne dorim să încurajăm excelenţa în domeniul HORECA. Pe parcursul competiţiei am avut ocazia să întâlnim bucătari desăvârşiţi, care au uimit atât prin profesionalismul lor, cât şi prin ingeniozitate, spirit de echipă şi competitivitate. Este un semn clar că există potenţial real pe acest segment. La fel ca anul trecut, METRO Chef 2012 s-a bucurat de un mare succes care s-a reflectat în receptivitatea clienților HORECA din fiecare oraş al etapei regionale. Finala METRO Chef va marca, o dată în plus, standardele înalte ale serviciilor oferite atât de METRO Cash & Carry, cât şi de partenerii săi din industria ospitalităţii”, a declarat Marc Carena, director Management Clienţi al METRO Cash & Carry România. Finala competiţiei se desfăşoară în perioada 25-26 octombrie la Bucureşti, în cadrul magazinului METRO Băneasa. METRO Chef 2012 se adresează clienţilor METRO Romania din domeniul HORECA şi face parte din strategia METRO Cash & Carry, prin care compania susţine competitivitatea şi standardele înalte ale specialiştilor din domeniul HORECA.

Comentarii

comentarii