Acasă Actualitate Finalizarea Pasarelei Gelu – Crizantemelor se amână din nou, pentru a treia...

Finalizarea Pasarelei Gelu – Crizantemelor se amână din nou, pentru a treia oară. Construcția trebuia să fie gata în noiembrie 2023

DISTRIBUIȚI

Anul trecut, în luna aprilie, Primăria Timișoara anunța că Pasarela Gelu – Crizantemelor, are ca termen de finalizate luna noiembrie 2023. Între timp, contractul a beneficiat de două prelungiri, iar termenul de finalizare a fost stabilit pentru 16 martie 2024.

Acum, cu doar câteva zile înainte de finalizare, primăria pregătește semnarea celui de-al treilea act adițional de prelungire a termenului contractual. Iar în ciuda ultimelor postări ale primarului si primăriei, situația este tristă.

” În timp ce primăria ne anunță că “Construcția podului Gelu – Crizantemelor (care nu-i pod ci pasarelă, dar le-a sunat lor mai pompos că deh, lucrările la un pod sunt mult mai complexe), este “ în linie dreaptă”, aflați de la mine că linia asta dreaptă-i cam întreruptă, cel puțin momentan. Administrația Fritz va stabili zilele acestea un nou termen de terminare a lucrărilor, al patrulea,” spune consilierul local Roxana Iliescu.

”Pasarela Gelu- Crizantemelor” este obiect al Contractului nr. 17/17.03.2023. Prețul convenit este in valoare de 12.175.077 lei, bani fiind asigurați din bugetul local. Valoarea cheltuielilor diverse si neprevăzute este în cuantum de 20%, putând fi accesată oricând în timpul derulării contractului. Durata acestui contract a fost stabilită inițial la 6 luni. Cum ordinul de începere a lucrărilor a fost dat după o lună de la semnarea contractului, execuția trebuia finalizată în 18.10.2023.

N-a fost finalizată! Astfel că, au încheiat primul Act Adițional prin intermediul căruia au prelungit durata până la data de 30.11.2023.

Nu a fost finalizată nici în noiembrie 2023 si prin urmare au mai încheiat un Act adițional de prelungire până în data de 16.03.2024.

”Categoric, lucrările la această investiție nu vor fi terminate nici până în 16.03.2024 și mai mult ca sigur, în aceste zile, vor semna un nou act adițional de prelungire a termenului contractual. Acum, interesant va fi când vor stabili noul termen, al patrulea, de finalizare a lucrărilor. Trebuie spus că stadiul lucrărilor este de aproximativ 50% și stadiul financiar tot cam pe acolo (banii încasați de antreprenor până acum din valoarea totală a lucrării). Cu alte cuvinte, a mai rămas o listă lungă de lucrări ce ar trebui executate, precum: iluminat, finalizare placă de supra-betonare, montarea pavajului, amenajare spațiu verde, mobilier urban etc. Cea mai delicată dintre toate este construirea zidului de sprijin de pe malul drept care are rolul de a stabiliza malul și implicit toată structura pasarelei!

Această lucrare nu a putut fi executată întrucât au dat de ”minuni” în subteran, cabluri, conducte de care habar nu au avut și care trebuie deviate, mai puțin conducta Aquatim făcută pe fonduri europene de care nu se pot atinge și pentru care proiectantul a trebuit să dea nouă soluție tehnică pentru execuția acestui zid de sprijin”, mai spune consilierul local.

Situația pe șantier este în contradicție cu ce susține aparatul de propagandă al primarului Dominic Fritz. Săptămâna trecută, Primăria Timișoara anunța sec: ”construcția podului Gelu – Crizantemelor este în linie dreaptă”.

”Eu înțeleg disperarea primarului, dar disperarea celor din departamentul de comunicare din cadrul primăriei, nu! Angajații care se ocupă de comunicare ar trebui să înțeleagă faptul că ei nu sunt agenții electorali ai primarului și ai celor din USR, nu sunt plătiți de ei, ci de noi toți! Prin urmare, să lase minciunile și să informeze corect timișorenii, sau să tacă!”, spune Roxana Iliescu.

Comentarii

comentarii